magdireceptek

Sárgaborsó fasírt

Annyi minden újdonság készült a héten (vegán mákos piskóta kölestúrós-sütőtökös krémmel, őszi sütőtök-céklafasírt), de nem volt idő lefotózni. Kép nélkül pedig nem szeretném feltenni. De erről a fasírtról készült kép, így közlöm a receptet is:)


Hozzávalók:
25 dkg sárgaborsó, 
kömény, só, babérlevél,
olaj,
1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 
metélőhagyma, petrezselyem,
1 késhegynyi foszfétmentes sütőpor (vagy aki szeretné, annak szódabikarbóna)
Elkészítés: 
Beáztattam a sárgaborsót, majd sós, babérleveles vízben megfőztem. Felvágtam a hagymákat, beáztattam és kinyomkodtam. Majd a megfőtt sárgaborsót összeturmixoltam, és beletettem a masszába. A hagymákat nyersen tettem hozzá, a sütőport is belekevertem, ez lágyítja a masszát. Kiformáztam, morzsába forgattam, és olajozott tepsiben kisütöttem. Fincsi nagyon 🙂 Most is rizzsel és céklasalátával ettük. 

Ezeket olvastad már?

Zabkása forró almaszósszal

vega_pokemontrainer4000

Zab- és rozskása előnyeiről, illetve elkészítéséről már írtam, itt és itt, most csak azért teszem be, mert új ötletem támadt:...

Spenótos céklasaláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom és pikáns saláta – a kertből. Hozzávalók: 1 nagyobb cékla1/2 kg spenót1/2 citrom leve2 ek.100%-os extra szűz olívaolaj só1/2...