magdireceptek

Fenyőmag pesto-s tönköly penne

Nagyon gyorsan készül és igen finom, tápláló. És egészséges is. 🙂

Hozzávalók:

10 dkg friss bazsalikomlevél
6  dkg fenyőmag
2 dl 100 % extra szűz olívaolaj  
4 kk. só
15 dkg natúr tofu 
10 dkg Viofast mozarellás növényi sajt 

25 dkg bio tönköly penne tészta
1-2 szem nagyobb paradicsom
2 dl növényi tejszín (elhagyható)

Elkészítés:

A tésztát a csomagoláson feltüntetett módon kifőzzük. A fenyőmagot zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk. A mixer táljába beletesszük a megmosott bazsalikomlevelet, a megpirított fenyőmagot, a szétmorzsolt tofut, lereszelt növényi sajtot, sózzuk, és alaposan összeturmixoljuk. A hűtőben sokáig eláll, kenyérre (pirítósra) kenve is nagyon finom, vagy salátákhoz adva. Most a kifőtt tésztára tettük, és nyers paradicsomot is kockáztunk rá. Aki szeretné, a tésztára szánt pesto-t növényi tejszínnel kicsit összefőzheti, és önthet rá, de anélkül is príma eledel. 🙂

TIPP: A fenyőmag kiváltható dióval, sőt, sótlan földimogyoróval, kesudióval vagy mandulával is. 🙂

Ezeket olvastad már?

Chilis babos palacsinta

Ebéd 5 perc munkával? Igen! (Amennyiben előkészítettük a palacsintákat előző nap , illetve van a kamránkban házi, esetleg bolti chilis...

Tespiben sült szójapörköltös penne

Hozzávalók: 20 dkg szójagranulátum 1 csapott ek. ízfokozó mentes vegeta 2 közepes vöröshagyma 1 kaliforniai paprika 1 kisebb paradicsom 4...