Több töltött káposzta receptet megosztottam már, de ez olyan finomra sikeredett, hogy le kellett írnom Nektek.
Hozzávalók:
1,5 kg savanyú káposzta
savanyúkáposzta levelek
40 dkg vöröslencse
1 nagyobb sárgarépa
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
20 dkg rizs
3 ek. pirospaprika
olaj
babérlevél, só, köménymag, majoranna
—
2 dl passzírozott paradicsom
Elkészítés:
A rizst megmossuk és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A hagymákat (2 fej vöröshagyma és 2 gerezd fokhagyma) meghámozást követően felaprítjuk és olaj és víz keverékén megpároljuk. Erre rászórjuk a vöröslencsét, a fele pirospaprikával színezzük, és sóval, köménymaggal, majorannával ízesítjük. Pörkölt alapot készítünk, melybe, miután elkészült, beleöntjük a megfőtt rizst. Egy másik fazékban a maradék vöröshagymából és fokhagymából víz és olaj hozzáadásával pörköltalapot készítünk, melybe a maradék pirospaprikát beleszórjuk és a paradicsomlevet is hozzáöntjük.
Egy olajozott tepsibe a káposztacsíkok kétharmadát beleszórjuk, majd meglocsoljuk ezzel a paradicsomos pörköltes alappal, rárakjuk az előzetesen betöltött káposztákat és a tetejükre is kenünk a maradék paradicsomos alapból. 180 fokon összesütjük és tálalhatjuk is.