magdireceptek

Kókusztejes gyümölcsleves

A tegnapi meleg időben jólesett ez a hideg leves. Mára is maradt, ekkor pedig a reggeli müzlit ebbe tettük bele (felmelegítve). Érdemes kipróbálni 🙂 

Hozzávalók:

1 kg cseresznye vagy meggy
10 dkg málna
10 dkg feketeribizli
kb.10 ek. kókusztejpor (vagy más növényi tejpor, esetleg 1,5 l növényi tej, ez esetben nincsen szükség í vízre:)
kb. 1,5 l víz
kardamom – ízlés szerint
citromlé, kevés citromfű
ízlés szerint nyírfcukor
2 ek. kukoricakeményítő

Elkészítés:

Nyírfacukorral ízesített  vízben (annyiban, amennyi épp csak ellepi a cseresznyét/meggyet) feltesszük főni a cseresznyét. Amikor roppanós, beletesszük a málnát, feketeribizlit,  citromkarikát, kardamomot, és felöntjük (a maradék vizet beízesítve kókusztejporral) kókusztejjel, amelyhez a keményítőt is hozzákeverjük (habverővel). Amikor ez felforr, lezárjuk a levest. Szükség szerint még ízesítjük, citromfüvet is apríthatunk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Vegán Mirinda torta

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a kakaós kevert-alapú, túrós, üdítős szelet, anyai nagybátyám felesége készített többször is ilyet, amikor Győrbe...

Medvehagymás bulgur „sushi”

A húsvétot általában családi körben töltjük (nálunk az ünnepek apropók arra, hogy együtt legyen a család), ilyenkor mindenki előre felkészíti...

Vegán mézes-lekváros linzer

Csúnya, de finom 🙂 Nagyon-nagyon finom, Kittitől származik az alaptészta recept, amin kicsit változtattam, így más süti kerekedett ki belőle.Legközelebb...