magdireceptek

Kókusztejes gyümölcsleves

A tegnapi meleg idÅ‘ben jólesett ez a hideg leves. Mára is maradt, ekkor pedig a reggeli müzlit ebbe tettük bele (felmelegítve). Érdemes kipróbálni 🙂 

Hozzávalók:

1 kg cseresznye vagy meggy
10 dkg málna
10 dkg feketeribizli
kb.10 ek. kókusztejpor (vagy más növényi tejpor, esetleg 1,5 l növényi tej, ez esetben nincsen szükség í vízre:)
kb. 1,5 l víz
kardamom – ízlés szerint
citromlé, kevés citromfű
ízlés szerint nyírfcukor
2 ek. kukoricakeményítÅ‘

Elkészítés:

Nyírfacukorral ízesített  vízben (annyiban, amennyi épp csak ellepi a cseresznyét/meggyet) feltesszük fÅ‘ni a cseresznyét. Amikor roppanós, beletesszük a málnát, feketeribizlit,  citromkarikát, kardamomot, és felöntjük (a maradék vizet beízesítve kókusztejporral) kókusztejjel, amelyhez a keményítÅ‘t is hozzákeverjük (habverÅ‘vel). Amikor ez felforr, lezárjuk a levest. Szükség szerint még ízesítjük, citromfüvet is apríthatunk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Betegség és programajánló

vega_pokemontrainer4000

Ma pesto-s tésztával töltött gomba lett volna az ebéd (mivel tegnap kaptam 200Ft/kg-ért gyönyörű gombát, ill. még pesto is maradt),...

Datolyás zabkeksz – cukor nélkül

vega_pokemontrainer4000

Gyors, egyszerű, finom. Ráadásul szombat este kaptunk egy nagyon kedves vendégünktÅ‘l és mivel ízlett, ezért gyorsan elkértem a receptet és...

FinomfÅ‘zelék – kicsit másképp

vega_pokemontrainer4000

A pénteki finomfÅ‘zelék azért is volt más, mert friss, új (békés megyei) borsóból és répából készült, illetve kukoricatejjel habartam, a...