magdireceptek

Kókusztejes gyümölcsleves

A tegnapi meleg időben jólesett ez a hideg leves. Mára is maradt, ekkor pedig a reggeli müzlit ebbe tettük bele (felmelegítve). Érdemes kipróbálni 🙂 

Hozzávalók:

1 kg cseresznye vagy meggy
10 dkg málna
10 dkg feketeribizli
kb.10 ek. kókusztejpor (vagy más növényi tejpor, esetleg 1,5 l növényi tej, ez esetben nincsen szükség í vízre:)
kb. 1,5 l víz
kardamom – ízlés szerint
citromlé, kevés citromfű
ízlés szerint nyírfcukor
2 ek. kukoricakeményítő

Elkészítés:

Nyírfacukorral ízesített  vízben (annyiban, amennyi épp csak ellepi a cseresznyét/meggyet) feltesszük főni a cseresznyét. Amikor roppanós, beletesszük a málnát, feketeribizlit,  citromkarikát, kardamomot, és felöntjük (a maradék vizet beízesítve kókusztejporral) kókusztejjel, amelyhez a keményítőt is hozzákeverjük (habverővel). Amikor ez felforr, lezárjuk a levest. Szükség szerint még ízesítjük, citromfüvet is apríthatunk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Újhagymás muffin (vegán)

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt½ csomag foszfátmentes sütőpor6 ek. olívaolaj 2,5 dl víz2 szál újhagyma10 dkg kukorica15 dkg pritaminpaprikás tofu himalaya...

Málnamisu :-)

Fannusunk odavan a málnáért, szederért, áfonyáért, eperért, bár, a többi gyümölcs is a sárgabarack kivételével nagy kedvence. 🙂 Az édességet...

Kukorica krémleves tofuval

Itt a kukoricaszezon! Készítettem is levest belőle, ami hidegen és melegen is fogyasztható, próbáljátok ki. 🙂 4 cső kukorica1 fej...