magdireceptek

Vendégbejegyzés: oroszkremtorta – vegán

Íme, a korábban megígért recept Anditól.

Hozzávalók:

piskótához:

30 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg fehér liszt
15 dkg gyümölcscukor
1 ek. szódabikarbóna
5 dl víz
0,9 dl olaj

krémhez:

3 dl növényi tej
4 dkg kukoricakeményítő

vagy 1 vaníliás pudingpor

3 ek. gyümölcscukor
 1 csipet kurkuma (elhagyható)
 1 teáskanál Bourbon-vanília
3-4 dl habbá verhető növényi tejszín
3 dkg áztatott mazsola
10 dkg kandírozott gyümölcs
10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit könnyű tésztává keverjük és kikent, lisztezett kerek tortaformába öntjük és 
előmelegített sütőben 180 fokon 35-45 percig sütjük. A krémhez néhány evőkanál hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt. A többi tejet a gyümölcscukorral, vaníliával, kurkumával együtt  felmelegítjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és sűrű krémet főzünk, amit jól kihűtünk. A tejszínt kemény  habbá verjük, kb. 1,5 dl-t félreteszünk belőle a díszítéshez. A kihűlt krémet elkeverjük a tejszínhabbal, a  mazsolával és a kandírozott citrushéjjal. A piskótarétegeket és a torta külsejét megkenjük a krémmel. A mandulát szárazon megpirítjuk és az oldalára nyomkodjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük (sőt javasolt már előző nap elkészíteni). A maradék tejszínhabot nyomózsákba tesszük (esetleg használhatunk flakonos tejmentes tejszínhabot is) és kidíszítjük a tortát.

Ezeket olvastad már?

Chilis babos palacsinta

Ebéd 5 perc munkával? Igen! (Amennyiben előkészítettük a palacsintákat előző nap , illetve van a kamránkban házi, esetleg bolti chilis...

Mézes pogácsa :-)

Télen egy kis mézes-citromos borsmenta és bodza tea mellé kiváló az alábbi mézes pogácsa, amelyet mamától (férjem nagymamájától) tanultam.  A...

Tofu-brokkoli konfúziós egytál

Nagyon szeretjük a marinált tofut, magában, pástétomnak vagy fasírtnak elkészítve, rántva, önmagában vagy szójaszósszal pirítva, bundázva, bárhogyan. Épp csak édességet...