magdireceptek

Vendégbejegyzés: oroszkremtorta – vegán

Íme, a korábban megígért recept Anditól.

Hozzávalók:

piskótához:

30 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg fehér liszt
15 dkg gyümölcscukor
1 ek. szódabikarbóna
5 dl víz
0,9 dl olaj

krémhez:

3 dl növényi tej
4 dkg kukoricakeményítő

vagy 1 vaníliás pudingpor

3 ek. gyümölcscukor
 1 csipet kurkuma (elhagyható)
 1 teáskanál Bourbon-vanília
3-4 dl habbá verhető növényi tejszín
3 dkg áztatott mazsola
10 dkg kandírozott gyümölcs
10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit könnyű tésztává keverjük és kikent, lisztezett kerek tortaformába öntjük és 
előmelegített sütőben 180 fokon 35-45 percig sütjük. A krémhez néhány evőkanál hideg növényi tejjel csomómentesre keverjük a keményítőt. A többi tejet a gyümölcscukorral, vaníliával, kurkumával együtt  felmelegítjük, majd hozzáadjuk a keményítőt és sűrű krémet főzünk, amit jól kihűtünk. A tejszínt kemény  habbá verjük, kb. 1,5 dl-t félreteszünk belőle a díszítéshez. A kihűlt krémet elkeverjük a tejszínhabbal, a  mazsolával és a kandírozott citrushéjjal. A piskótarétegeket és a torta külsejét megkenjük a krémmel. A mandulát szárazon megpirítjuk és az oldalára nyomkodjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük (sőt javasolt már előző nap elkészíteni). A maradék tejszínhabot nyomózsákba tesszük (esetleg használhatunk flakonos tejmentes tejszínhabot is) és kidíszítjük a tortát.

Ezeket olvastad már?

Egy kis beszámoló

Nagyon sok minden történt velünk az elmúlt napokban. Szombaton Esztergomban és Nyergesújfalun jártunk, este pedig érkeztek hozzánk férjem unokatestvérei, akikkel...

Kókusztejes nektarinleves

Extra finom leves a nagy melegben. Hozzávalók: 4 szem nektarin800 ml kókusztej 10 dkg juharszirup / méz1 ek. kókuszolaj —puffasztott barnarizs Elkészítés: A...