magdireceptek

Mézes-mazsolás buci

Nagyon egyszerű, gyors „félédes” péksütemény, lekvárral vagy házi mogyorókrémmel zseniális 🙂

Hozzávalók:

2 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre finomliszt
1 csipet só
2 dkg élesztő
1/2 ek. cukor
kb. 1-1,5 bögre víz
1 marék mazsola


3 ek. méz
2 ek. olaj

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk cukros vízben. A liszteket összekeverjük, hozzáöntjük a vizet és a felfutott élesztőt, majd 10 perc alatt lágy tésztát dagasztunk, beletesszük a mazsolát. 1 órát pihentetjük, majd kör alakúra kinyújtjuk és 16 cikket vágunk belőle. A cikkeket kívülről befele tekerjük fel. A tetejét folyékony méz+olaj keverékével kenjük meg. 30 percig a sütő legalacsonyabb fokán kelesztjük, majd kb. 20-30 perc alatt kisütjük. finom, omlós, de a kérge ropogós. 🙂

Ezeket olvastad már?

Spenótos” rakott krumpli”

Nálunk minden héten van spenót, mindannyian szeretjük. Nemrégen így készült, friss spenótlevélből: Hozzávalók: 1 kg burgonya1 kg spenót (friss)1 +...

Barna-és vöröslencse pástétom

Finom kenyérre való pástétom, amely köszönhetően a lencse fehérjetartalmának, igen egészséges. 🙂 Hozzávalók: 1 csésze bio barna lencse1/2 csésze bio...

Mákos-körtés-karobos árpa

Finom reggeli csemege. 🙂 Hozzávalók: 25 dkg árpakb.1/2 l kukoricatej 2-3 ek. nyírfacukor 1 tk.vaníliapor1 citrom héja1 bögre darált mák2...