magdireceptek

Vendégbejegyzés: édesburgonya krémleves


Még nem is újságoltam, hogy pár hete Debrecenben főzőkört tartunk. Akit érdekel, jelezzen és elküldöm a meghívót, az évben még egy süteményes rész lesz, jövőre pedig még 5 alkalom. Többen szervezzük, ill. főzünk is, de a koordinátor Andi, aki remekül süt-főz (ugyanúgy, mint édesanyja, Marika), így megkértem, hogy osszon meg pár receptet a blog olvasóival, így most két receptet tőle osztok meg:

Hozzávalók:

2-3 közepes méretű édesburgonya
     1 szál póréhagyma
·      1 evőkanál olívaolaj
·      1 evőkanál „vegeta” 
·      kb. 1-2 kiskanál só
·      1 dl növényitejszín + egy kevés díszítéshez
·      kb. 1 liter víz
·      1 marék tökmag
Elkészítés:

  1. A póréhagymát felszeletelve vizes olajon egy kicsit megpároljuk.
  2. Addig az édesburgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk, majd hozzátesszük.
  3. A sót, Vegamixet és a vizet is beletesszük az edénybe és közepes lángon puhára főzzük az édesburgonyát.

Ezeket olvastad már?

Goody-foody füstölt szelet

Egy új Goody-foody terméket mutatok most be, ez pedig a Füstölt szelet .  Nagyon finom, amolyan „Gabonagömböc”, csak ízletesebb, mint...

Megjelent a 6. konyvem

  Nagy örömmel írom meg nektek, hogy megjelent a legújabb könyvem, Kalandozások Zöldségországban címmel! Iskoláskorú gyermekeknek írtam főképp, de sok...