magdireceptek

Köleslisztes amerikai palacsinta mézes őszi gyümölcsszószal

Ezt a desszertet ma készítettem. A palacsintába harmad-harmad arányba tettem zablisztet, teljes kiőrlésű lisztet és (itthon darált) köleslisztet, összesen kb. 30 dkg lehetett, majd kb. 3 ek.olajat, vizet, 0,5 dk élesztőt belemorzsolva, 1 késhegyni foszfátmentes sütőport, és egy kicsit vártam. (A tészta felébe egyébként kevertem karobot, így az „barna palacsinta” lett.) Amíg várakoztam, elkészítettem a gyümölcsszószt: 2 almát, 1 körtét és 1 birsalmát héjastul feldaraboltam, kicsit botmixereztem, és kevés víz, méz kardamom hozzáadásával félpuhára pároltam. Közben még barna cukrot turmixoltam-így barna porcukrot nyertem:) A tésztát kis halmokban kisütöttem. A gyümölcsszószt ráhalmoztuk, majd egy kevés barna cukorral megszórtuk. Nem valami szép, de hihetetlenül finom, és egészséges csemege volt 🙂

Ezeket olvastad már?

Zabkása forró almaszósszal

Zab- és rozskása előnyeiről, illetve elkészítéséről már írtam, itt és itt, most csak azért teszem be, mert új ötletem támadt:...

Paradicsomos-gombás polenta

Nagyon szeretjük a kukoricadarát, főképp édesen. Valamelyik nap arra gondoltam, sósan készítem el.  Hozzávalók: 15 dkg kukoricadaratérfogatra dupla vízsó— 3-4...

Tökmagos kukoricapástétom

Volt szó már tökmag pástétomról és kukoricapástétomról is, de így egyben még nem szerepelt a blogon. Nagyon-nagyon finom pástétom, ne...