magdireceptek

Köleslisztes amerikai palacsinta mézes őszi gyümölcsszószal

Ezt a desszertet ma készítettem. A palacsintába harmad-harmad arányba tettem zablisztet, teljes kiőrlésű lisztet és (itthon darált) köleslisztet, összesen kb. 30 dkg lehetett, majd kb. 3 ek.olajat, vizet, 0,5 dk élesztőt belemorzsolva, 1 késhegyni foszfátmentes sütőport, és egy kicsit vártam. (A tészta felébe egyébként kevertem karobot, így az „barna palacsinta” lett.) Amíg várakoztam, elkészítettem a gyümölcsszószt: 2 almát, 1 körtét és 1 birsalmát héjastul feldaraboltam, kicsit botmixereztem, és kevés víz, méz kardamom hozzáadásával félpuhára pároltam. Közben még barna cukrot turmixoltam-így barna porcukrot nyertem:) A tésztát kis halmokban kisütöttem. A gyümölcsszószt ráhalmoztuk, majd egy kevés barna cukorral megszórtuk. Nem valami szép, de hihetetlenül finom, és egészséges csemege volt 🙂

Ezeket olvastad már?

Gabonakolbászos kifli

Nagyon finom, akár magában, akár egy tál meleg leves mellé, vagy növényi tejes gabonakávéval. Hozzávalók: 25 dkg finomliszt25 dkg teljes...

LÉT-REFORM sütemények

Két üdítően könnyű süteményt szeretnék bemutatni. Nagy, nyári melegben mindkettő finom lehet. Mindkettő candida diétában is fogyasztható, szódabikarbónával készített, és...

Goody-foody-val (is) töltött karalábé

Ismét kaptunk pár csomag Goody-foody-t a Vegetár Kft-től. Tegnap este megkóstoltuk hamburger zsemlébe téve, zöldségekkel, vega majonézzel. Rendkívül finom volt. ...