Még nem is újságoltam, hogy pár hete Debrecenben főzőkört tartunk. Akit érdekel, jelezzen és elküldöm a meghívót, az évben még egy süteményes rész lesz, jövőre pedig még 5 alkalom. Többen szervezzük, ill. főzünk is, de a koordinátor Andi, aki remekül süt-főz (ugyanúgy, mint édesanyja, Marika), így megkértem, hogy osszon meg pár receptet a blog olvasóival, így most két receptet tőle osztok meg:
Hozzávalók:
2-3 közepes méretű édesburgonya
1 szál póréhagyma
· 1 evőkanál olívaolaj
· 1 evőkanál „vegeta”
· kb. 1-2 kiskanál só
· 1 dl növényitejszín + egy kevés díszítéshez
· kb. 1 liter víz
· 1 marék tökmag
Elkészítés:
- A póréhagymát felszeletelve vizes olajon egy kicsit megpároljuk.
- Addig az édesburgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk, majd hozzátesszük.
- A sót, Vegamixet és a vizet is beletesszük az edénybe és közepes lángon puhára főzzük az édesburgonyát.