magdireceptek

Kuszkusszal töltött tavaszi cukkini


Tegnap nyitva volt a közeli Interspar, és még egy jó hír: 300 Ft-ért lehetett cukkini kilóját venni, hát, vettem is egy kilót, mert nagyon szeretjük, mindenhogyan 🙂 Ma tölteni volt kedvem. Volt még egy kis kuszkusz itthon, elkészítettem, ahogy máskor is. Mivel nem volt kedvem sokat főzöcskézni (még mindig nem vagyok jól), egyszerűen egy konzerv babot, és a párolt hagyma + kikapart cukkinibél belsejéből készült „pörköltet” főztem. Petrezselymet, sót, köményt kevertem bele, miután összekevertem mindent, és megtöltöttem, babonézt tettem rá,  és  kissé olívaolajozott tepsiben összesütöttem. Nagyon egyszerű és finom 🙂

A cukkini nagyon értékes növényünk. Sok fontos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Ezek közül a legjelentősebb a héjában található védőhatású béta-karotin, de bőségesen tartalmaz C-vitamint, folsavat, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket, valamint szelént.

Ezeket olvastad már?

Tátráról- bővebben

vega_pokemontrainer4000

Az elmúlt héten a Magas-Tátrában és a Szlovák paradicsomban jártunk. Gyönyörű volt. Mivel gasztroblog, azzal kezdem, hogy miket ettünk :))...

Őszibarackos gombóc vaníliaöntettel

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 8 szem burgonyakb 200-300 dkg liszt2 ek. olajkevés só—fahéj, eritrit (barnacukor, stevia stb.), barack/szilva/meggy/eper8 ek. zsemlemorzsa —1 vaníliapuding1/2 l...