magdireceptek

Vegán sütés nélküli sajttorta – újabb kísérletezés

Már osztottam meg veletek vegán sajttortát, de ez is nagyon jól sikerült, így lejegyeztem gyorsan és fel is töltöm nektek.

Hozzávalók – az alaphoz:

15 dkg dió

9 dkg datolya

9 dkg kókusz

A krémhez:

45 dkg kesudió

180 ml juharszirup

vaníliapor

120 ml kókuszolaj

60 ml citromlé

180 ml növényi tej

A gyümölcs-öntethez:

1 csomag mirelit erdei gyümölcs

3-4 ek. keményítő vagy vaníliás pudingpor

vaníliás cukor

Elkészítés:

A datolyát és a kesudiót is áztassuk be 1-2 órára. Majd az alapot készítsük el: az áztatott datolya, kókuszreszelés és darált dió alapos összebotmixerezésével. A krémhez a kesudiót szűrjük le, tegyük egy magas falú tálba. Adjuk hozzá a juharszirupot, kókuszolajat, citromlevet, növényi tejet, vaníliát, és mixeljük krémesre. Tegyük az alapot egy tortaformába, helyezzük rá a kesudiós krémet, és legvégül a kiengedett, keményítővel összefőzött, majd lehűtött gyümölcskrémet. 2-3 órára tegyük hűtőbe.

Ezeket olvastad már?

Paradicsom aszalás

Nagyon szeretjük az aszalt paradicsomot. 🙂Tegnap aszaltam is egy adagot (lassan elfogy az előző üveg). Kb. 1 kg paradicsomot megmostam,...