magdireceptek

Karobos, aszalt szilvás, mandulás márvány kuglóf

Ma reggelire kedves vendégünk volt (tegnap itt aludt), így tegnap gyorsan sütöttem egy kuglófot. De aztán a nap során elég sokan ettek belőle. 🙂 

Hozzávalók:

60 g-nyi olaj, kimérve,
egy marék lenmagpehely, vízzel összekeverve,
kis cukor,
20 dkg élesztő
280 ml meleg víz

100 dkg rétesliszt,
200 dkg finomliszt,
200 dkg durumliszt,
kis búzakorpa.

és végül:

darabolt mandula,
darabolt aszalt szilva,
karob, kis fahéj,
reszelt citrom.

A lenmagpelyhet vízbe tettem, és kis ideig áztattam. Majd a vonal feletti összetevőket összeöntöttem, megvártam, amíg feljött az élesztő, majd belekevertem a lisztet és a búzakorpát is. 5 percig dagasztottam, majd két fele vettem: az egyikbe darabolt aszalt szilvát és mandulát, ill. citromhéjat kevertem (mivel nem volt itthon mazsolánk, természetesen ez is jó bele), a másikba karobot és egy kis fahéjat. Mindkét tésztarészt kb. 1 óráig kelesztettem, majd összefontam, és kuglóf sütőbe tettem. Még kelt fél órát, majd kisütöttem, kb. 35 perc alatt.  

Ezeket olvastad már?

Fanni kedvenc bucija

Egyik nap eszembe jutott, hogy régen készítettem zsemlét. Gyorsan kitaláltam egy receptet és azóta negyedszerre sütöm, nekünk „bejön”. Fanni egy...

Zöldséges zakuszka

Az egyik legfinomabb pástétom. Érdemes elkészíteni. Hozzávalók: 1 kg padlizsán4 fej vöröshagyma3 szem paradicsom1,5 kg kápia paprika1/3 kg sárgarépa2 szem...

Vegán kalács

25 dkg finomliszt1/2 kávéskanál só 1 ek. kristálycukor6 ek. eritrit4 dkg növényi margarin5 dkg mazsola (elhagyható)1/2 bio citrom reszelt héjaKb....