magdireceptek

Grillparádé a konyhában

Tegnap este  férjemmel grillpartit tartottunk, egy „benti grill készülék” segítségével. 

Mi ezeket tettük bele:

1/2 csomag (kb. 8-10 szál) zöldspárga
1 kisebb cukkini
4 nagyobb burgonya
3 közepes sárgarépa
4-5 rózsa brokkoli
1 piros húsú paprika
1 zöld húsú paprika
15 dkg laskagomba
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt tofu 
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
2 tk. kakukkfű
4-5 tk. Bad Ischlerfűszersó

Elkészítés:

Minden zöldséget alaposan megmosunk. A burgonyát  rusztikus hasábokra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk és szintén hasábokra vágjuk. A cukkinit felkarikázzuk, a gombákat rusztikus kockákra vágjuk, a paprikákat hasábokra szeljük, a brokkolit rózsáira szedjük, a hagymát felkarikázzuk. A spárga végén lévő fás részeit levágjuk, majd mindegyiket keresztben félbevágjuk. A tofut kockázzuk. Először az olajjal kikent sütőbe a burgonyát és a sárgarépát tesszük bele, és fedő alatt 120 fokos hőmérsékleten pároljuk-pirítjuk. Erre kb. 10 perc múlva a spárgát, cukkinit, gombát, brokkolit helyezzük, itt félidőben (5 perc után) már levesszük a fedelet, és 140-150 fokra kapcsolva a sütőt újabb 5 perc sütést követően a hagymát, paprikát, egészben hagyott fokhagymagerezdeket és a kockázott tofut is hozzáadjuk. Mindezzel ismét 10 percig sütjük. Ekkor sózzuk, ill. mi kakukkfüvet és Bad Ischler fűszersót adtunk hozzá. Frissen, salátával vagy rizstejszínes öntettel, esetleg önmagában tálaljuk.

TIPP: Tökéletes bele a Goody-foody is, csak ez most nem volt itthon. 

Ezeket olvastad már?

Rizskása puding eper-málnaszósszal

A Biorganik nagyon finom és egészséges instant kásákat forgalmaz, érdemes „nehezebb napokra” beszerezni, hogyha nincsen is idő, vagy ha éppen...

LÉT-REFORM bejglik

Tudom, tudom, a bejgli téli édesség, de ez jól behűtve, esetleg egy kis vegán vaníliafagyival nyáron is nagyon finom és...

Karobos-datolyaszirupos holdacska

Finom csemege az egyre hűvösebb napokra. Hozzávalók: 1 csésze (2,5 dl) tönkölypehely2 csésze teljes kiőrlésűliszt½ csésze 4 szűz olaj mix½...