Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
10 dkg kókuszzsír
2,5 dkg élesztő
2 dl rizstej
3 ek. eritritol
1 ek. barna nádcukor
1 mk. só
—
15 dkg köles
5 dl rizstej
1 marék mazsola
kb. 10 dkg nyírfacukor
1 citrom leve
Elkészítés:
A lisztet és a kókuszzsírt elmorzsoljuk, a barna cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez, még édesítjük eritritollal és dagasztást követően 30 perc alatt duplára kelesztjük. Ez idő alatt elkészítjük a kölestúrót: megfőzzük a kölest, majd édesítjük, ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (ujjnyi vastagságúra), kockákat vágunk belőle, megtöltjük kölestúróval, behajtjuk és lisztezett, olajozott tepsiben 180 fokon kb .30 perc alatt kisütjük.