magdireceptek

Diós-mákos kuglóf

Tegnap este kuglófot készítettem. Egyszerű az ok: sok a tavalyi mákunk, illetve élesztő, liszt, citrom mindig van itthon. 🙂

Hozzávalók:

10 dkg teljes kiőrlésű liszt
30 dkg durumliszt
20 dkg finomliszt
3 dl növényi tej
2 ek. Alpro szójajoghurt
3 dkg élesztő
6 ek. nyírfacukor
1 dl olaj
1 db citrom héja

2 bögre dió
2 ek. nyírfacukor/méz
kb. 1/2 dl növényi tej
citromhéj, mazsola

2 bögre mák
2 ek. nyírfa cukor/méz
kb. 1/2 dl növényi tej
citromhéj, mazsola

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk. Minden hozzávalót egy dagasztótálba teszünk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt. 5-10 percig dagasztjuk. Majd 30 percig kelesztjük. Átgyúrjuk, és ismét 30 percig kelesztjük. Két fele szedjük, kinyújtjuk mindkét tésztát. Egyiket a diós töltelékkel töltjük meg, a másikat a mákkal. Ezt követően mint a bejglit felcsavarjuk. Majd olajozott, lisztezett kuglófformába tesszük (egymásra a két „fonatot” és előmelegített sütőben 30-40percig sütjük, közepes lángon.

Ezeket olvastad már?

Ünnepi Goody-foody

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom lehet az ünnepi asztalra, de azt követően is. Mi ma ettünk, kevés zöldséges barna bulgurral. Hozzávalók: 1 csomag...

Diós szárzeller saláta

vega_pokemontrainer4000

Ez a saláta is ma készült, a röszti mellé.  A szárzellert apró cikkekre felvágtam, besóztam.  Eközben elkészítettem az öntetet: 1/2...

Beköszönés

vega_pokemontrainer4000

Kicsit hosszabbra sikeredett ez az őszi szünet, közben tél lett. A lakásfelújításunk a napokban tér véget (akkor lesz teljesen készen...