magdireceptek

Tahini

Házi tahini, ami lényegesen olcsóbb, mint a bolti és nagyon-nagyon finom. És persze, egészséges is. 🙂

Hozzávalók:

1 dkg szezámmag
3 ek. olívaolaj
himalaya só
víz
fokhagyma / méz / agavé szirup

Elkészítés:

A kávédarálón megőröljük a szezámmagot, majd egy tálba téve hozzáadjuk az olívaolajat, sót, vizet és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Vagy fokhagymával ízesítsük, ha sósan szeretnénk enni, vagy mézzel, agavé sziruppal, ha édesen, pl. sütemény krémek alapanyagaként. 

Ezeket olvastad már?

Édesköményes csicseriborsó saláta

Ez még egy régebbi salátarecept, de most van egy kis idő posztolni. Hozzávalók: 1 konzerv csicseriborsó—1 édeskömény levele, felaprítva1 ek....

Birsalmás-mákos papucs

Itt van egy újabb idénygyümölcs, a birsalma. 🙂 Nagyon szeretjük! Így tegnap este készült is sütemény belőle. A tészta élesztős...