magdireceptek

Tahini

Házi tahini, ami lényegesen olcsóbb, mint a bolti és nagyon-nagyon finom. És persze, egészséges is. 🙂

Hozzávalók:

1 dkg szezámmag
3 ek. olívaolaj
himalaya só
víz
fokhagyma / méz / agavé szirup

Elkészítés:

A kávédarálón megőröljük a szezámmagot, majd egy tálba téve hozzáadjuk az olívaolajat, sót, vizet és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Vagy fokhagymával ízesítsük, ha sósan szeretnénk enni, vagy mézzel, agavé sziruppal, ha édesen, pl. sütemény krémek alapanyagaként. 

Ezeket olvastad már?

Svájci burgonya

Gyermekkorom kedvenc étele ez volt. Nem tudom, miért svájci krumpli a neve, talán ott tanulta édesanyám (gyermekként jártunk Svájcban, Franciaországban...