magdireceptek

Vegán „tejszínes” gombaragu medvehagymás, tojás nélküli házi durummetélttel

Hmmmmmmm:-)

Hozzávalók:

1/2 kg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 szelet kaliforniai paprika 
2 tk. só
2 tk. Reform Vito ételízesítő
4 ek. kukoricatejpor
3 ek. liszt
kb. 1 dl víz
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 


10 dkg durumliszt (v. fele-fele arányban finomliszt és zapehelyliszt keveréke)
10 dkg teljes őrlésű liszt
1 ek. lenmagpehely
kb. 1 dl víz

3 levél medvehagyma

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és olaj + ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Rátesszük a meghámozott és apró kockákra vágott gombát, megsózzuk és fedő alatt megpuhítjuk. Eközben összegyúrjuk a tésztához a kimért liszteket + sót, ill. lenmagpelyhet, majd a vizet és az apróra vágott medvehagymát és kikeverjük a „tejszínes habarást” is: a lisztet, a kukoricatejport és a vizet egy habverő segítségével egyenletesen, csomómentesen kikeverjük. Ezt ráöntjük a gombára, majd hozzáadjuk az ételízesítőt, a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a felaprított petrezselymet 4-5 perc alatt összefőzzük. 
Egy lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd egy kés segítségével hosszú csíkokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük, és olajjal meglocsoljuk.

Ezeket olvastad már?

Kókuszos kölesgombóc

Nagyon finom, amolyan újévi detox-csemege 🤣 Hozzávalók : 20 dkg köles 4 dl víz 3 dl sűrű kókusztej (konzerv) 1...

A tél íze, nyári estékre

Napok óta mézeskalács fűszerkeverék illatot érzek magam körül. 🙂 Ezért ma Dulmina jóvoltából egy egyszerű, egészséges, gyors mézeskalácsos sütemény készült....

Vegán tejes pite

A mai főzelék után szerettem volna valami könnyű sütit készíteni. A tejes pitét régóta szeretném elkészíteni itthon, eddig még nem...