magdireceptek

Növényi sajttal töltött krumplis „pogácsa”

Hozzávalók:


4 közepes krumpli
1 ek. kókuszolaj
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz
2 ek. durumliszt
4 ek. finomliszt
3 ek. búzakorpa
3 tk. himalaya só
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg Violife natùr növényi sajt

2-3 ek. olaj a sütéshez 

Elkészítés:
A krumplit megmossuk és  héjában  megfőzzük.  Leöntjük a levét. Amikor kihűlt, meghámozzuk, összetörjük és hozzákeverjük a liszteket, búzakorpát, ételízesítőt, kókuszolajat, sót, és az előzőleg beáztatott lenmagpelyhet. A petrezselymet felaprítjuk, a hagymát felkockázást követően megpároljuk 2.ek.vízen. Ezeket is hozzáadjuk.  Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra), és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik pogácsa tetejére teszünk egy kis kocka növényi sajtot, és beledugjuk tésztába. Egy tepsit kiolajozunk, ebbe beletesszük a pogácsákat, majd 15 percig az egyik felüket, 15 percig megforgatva a másik felüket is barnára sütjük.

Ezeket olvastad már?

Lecsós rizzsel rakott karfiol

Akadt itthon egy kis karfiol, barna rizs és sok-sok paprika. Nem volt kérdés, mi készül. Ugyanis Fanni nem szereti magában...

Kapros bundás tökkarikák

Nagyon finom, már a kertből szedett, zsenge tökből készítettem. Tulajdonképp rántott tök, csak nem szedtem ki a belsejét, mert olyan...