magdireceptek

Növényi sajttal töltött krumplis „pogácsa”

Hozzávalók:


4 közepes krumpli
1 ek. kókuszolaj
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz
2 ek. durumliszt
4 ek. finomliszt
3 ek. búzakorpa
3 tk. himalaya só
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg Violife natùr növényi sajt

2-3 ek. olaj a sütéshez 

Elkészítés:
A krumplit megmossuk és  héjában  megfőzzük.  Leöntjük a levét. Amikor kihűlt, meghámozzuk, összetörjük és hozzákeverjük a liszteket, búzakorpát, ételízesítőt, kókuszolajat, sót, és az előzőleg beáztatott lenmagpelyhet. A petrezselymet felaprítjuk, a hagymát felkockázást követően megpároljuk 2.ek.vízen. Ezeket is hozzáadjuk.  Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra), és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik pogácsa tetejére teszünk egy kis kocka növényi sajtot, és beledugjuk tésztába. Egy tepsit kiolajozunk, ebbe beletesszük a pogácsákat, majd 15 percig az egyik felüket, 15 percig megforgatva a másik felüket is barnára sütjük.

Ezeket olvastad már?

Téli saláta

vega_pokemontrainer4000

Hasonló recept és fotó található A tél ízei szakácskönyvben is:) Sajnos a megfázás és felfázás tünetei jelentkeznek nálam. Így ma...

Tepsiben sült tofus-újhagymás tócsni

vega_pokemontrainer4000

Nagyon-nagyon finom feltét volt a mai zöldbabfőzelékre. Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli1/2 csomag füstölt tofukb. 3 ek. liszt  2 ek. lenmagpehelysóújhagyma1-2...

Tökmagos-lenmagvas baguette

vega_pokemontrainer4000

Nagyon-nagyon finom, máskor is készítek, illetve ajánlom másnak is 🙂 Hozzávalók: 2 dl durumliszt2,5 dl finomliszt4,5 dl teljes kiőrlésű liszt3...