magdireceptek

Vegán sushi

Nem vagyunk nagy sushi rajongók, de szerettem volna Fanninak megmutatni, mi is ez…Hát, kicsipegette a rizst belőle….és azt mondta, hogy ne erőltessük máskor. 😀

Hozzávalók:

1 bögre kerekszemű rizs
2 bögre víz
1 csipet só
2 ek. rizsecet
nori lapok (szárított alga lapok)

répa, kaliforniai paprika, uborka, avokádó, tofu, spenót…

Elkészítés:

A rizst alaposan megmossuk, majd a hagyományos módon megfőzzük: a főzővízbe teszünk rizsecetet is és amikor forr a víz, hozzáadjuk a rizst, amelyet roppanósra főzünk.  A töltelékhez felvágjuk hosszú csíkokra a dolgokat. A kész rizsbe is keverünk riszecetet,
Ha kész a rizs, keverjünk hozzá még egy evőkanál rizsecetet, majd terítsük ki egy lapostányérra. Amikor kihűlt, egy tiszta, konyhai törőkendőre kiterítjük az alga lapot, majd rákenünk vékonyan egy kis rizst, annyit, hogy a végére már ne jusson (kb félig). Egy csíkban rátesszük a felcsíkozott tölteléket, majd feltekerjük. Vizezett késsel felvágjuk.

Ezeket olvastad már?

Tökmagpástétom

Ismét egy krumpli alapú pástétom (kimaradt egyik nap az ebédből egy szem krumpli).  Hozzávalók: 1 nagyobb főtt krumpli1 nagy marék...