magdireceptek

Vegán sushi

Nem vagyunk nagy sushi rajongók, de szerettem volna Fanninak megmutatni, mi is ez…Hát, kicsipegette a rizst belőle….és azt mondta, hogy ne erőltessük máskor. 😀

Hozzávalók:

1 bögre kerekszemű rizs
2 bögre víz
1 csipet só
2 ek. rizsecet
nori lapok (szárított alga lapok)

répa, kaliforniai paprika, uborka, avokádó, tofu, spenót…

Elkészítés:

A rizst alaposan megmossuk, majd a hagyományos módon megfőzzük: a főzővízbe teszünk rizsecetet is és amikor forr a víz, hozzáadjuk a rizst, amelyet roppanósra főzünk.  A töltelékhez felvágjuk hosszú csíkokra a dolgokat. A kész rizsbe is keverünk riszecetet,
Ha kész a rizs, keverjünk hozzá még egy evőkanál rizsecetet, majd terítsük ki egy lapostányérra. Amikor kihűlt, egy tiszta, konyhai törőkendőre kiterítjük az alga lapot, majd rákenünk vékonyan egy kis rizst, annyit, hogy a végére már ne jusson (kb félig). Egy csíkban rátesszük a felcsíkozott tölteléket, majd feltekerjük. Vizezett késsel felvágjuk.

Ezeket olvastad már?

Datolyagolyó

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók:2 érett banán10 dkg aszalt, mag nélküli datolya10 dkg leforrázott apró szemű zabpehely5 dkg mazsola20 dkg kókuszreszelék20 dkg darált olajos...

Spenótos (édes) amerikai palacsinta

vega_pokemontrainer4000

Nem szoktunk sűrűn édeset reggelizni, legalábbis a gyerekek többször vágynak sósra. Azért előfordul zabkása, köleskása, vagy pl.turmixok, smoothie-k (ez utóbbikba...

„Két-tofus” grill-lepény

vega_pokemontrainer4000

Némi salátával kiegészítve könnyű nyári vacsora.  Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg tönkölyliszt (vagy fele-fele arányban finomliszt és teljes kiőrlésű liszt)...