magdireceptek

Vegán rizskoch

Ígértem, így gyorsan lefotóztuk és feltesszük a vegán rizskochot. Sajnos az adagokat nem nagyon mértem, de próbálom rekonstruálni:)

Hozzávalók:

2 csésze barna rizs
3-4 csésze kukoricatej
1 citrom héja
vanília
méz
kurkuma
2 ek. kanál guarmagliszt

Elkészítés:

A rizs kevés ideig vízben főztem, majd kukoricatej hozzáadásával fejeztem be a főzést. Ezt követően ízesítettem, és jött a lényeg: a guarmagliszt olyan anyag, amely lazává teszi a készülő étel szerkezetét, de közben össze is tartja. Úgy működik, mint a tojásfehérje. 🙂 A turmixba tettem kevés  vizet (kb. 3 dl), majd ebbe fokozatosan (turmixolás közben) hozzáadtam a guarlisztet. Nagyon besűrűsödött, de közben olyan volt, mint egy hab. Hozzákevertem a kurkumát, és úgy öntöttem a rizshez.Majd olajozott, morzsával megszórt tepsibe öntve kb. 30-40 perc alatt kisütöttem. 

Ezeket olvastad már?

Mákos-eperszószos vegán nudli

Ez volt a mai reggelink. Hozzávalók: 1 kg krumpli30 dkg liszt3 ek.100% extra szűz olivaolaj 2 ek. lenmagpehely—kb. 0,5 kg mákkb....

Zöldségekkel töltött vegán palacsinta

Tegnap készítettem a zöldséges palacsintát, vacsorára és mai ebédnek  Mivel rohannom kellett, miközben sültek a palacsinták (tésztarecept itt), hagymát pároltam,...

Zöldséges pizza

A fotót nem  férjem készítette, hanem ingyenes stock oldalról (www.sxc.hu) származik. 🙂 A tészta elkészítése:  Fél kiló lisztet (fele teljes...