magdireceptek

Mákos puliszka friss áfonya-meggyöntettel

Egyik reggelink volt ez a héten.

Hozzávalók:

15 dkg kukoricadara
2,5 bögre növényi tej
5 dkg nyírfacukor
1/2 citrom héja


10 dkg mák

25 dkg meggy
10 dkg áfonya
5 dkg nyírfacukor

Elkészítés:

A puliszkát a hagyományos módon megfőzzük: a növényi tejet felforraljuk és ebbe öntjük bele – keverés mellett- a kukoricadarát. Belekeverjük a nyírfacukrot és citromhéjat. Majd megvárjuk, amíg megszikkad, kihűl. Eközben mákdarálón megdaráljuk a mákot és a nyírfacukrot is. Majd egy kanál segítségével félkanálnyi falatokat szaggatunk a kásából, melyeket megforgatunk mákban. 
Az öntethez a gyümölcsöket megmossuk, meggyet kimagvaljuk. Egy edénybe téve lassú tűzön kevés cukorral összeforraljuk.

Ezeket olvastad már?

Reteksaláta

vega_pokemontrainer4000

Nálunk a piacon már kapható mindenféle retek! És újhagyma is. Így ezt a Nagy Zsuzsa, reformszakácstól, szerzőtársamtól tanult salátát dobtam...

Őszi paprika-paradicsomleves

vega_pokemontrainer4000

Anyósoméknál lett eltéve a paradicsom, hiszen ott terem a fóliában, és hoztunk is pár üveggel haza. Nagyon finom, és mivel...

Tavaszi trikolor lasagne

vega_pokemontrainer4000

Tegnapról maradt spenót, ill. vettem durum lasagne tésztát, hihetetlenül olcsón (190 Ft/fél kg). Így nem volt kérdés, mit főzök tegnap...