magdireceptek

Vegán ribizlis muffin

Régen volt muffin recept, most következik egy. Eddig bírták a ribizlik a mélyhűtőben 🙂 A recept Steiner Kristóf klasszikusa nyomán született.

Hozzávalók:

2 csésze finomliszt
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
1 csésze nyírfacukor
1/2 csésze olaj
1/2 csésze növényi tej/víz 
1/2 csésze ribizli
1/2 csésze dió

Elkészítés:

Száraz, majd nedves alapanyagokat összekeverjük, beleszemezzük a ribizlit, hozzáadjuk a diót és 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük. 
TIPP: Tálaljuk szójajoghurttal és ribizlivel. 
Megjegyzés:
A kiolvadt ribizliket nyírfacukorba forgattam. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Vegán császármorzsa 2.

vega_pokemontrainer4000

Ismét császármorzsára vagy más néven smarnira vágytunk, így kikísérleteztem egy új receptet.   Hozzávalók: 10 dkg búzadara1dkg liszt1dkg kukoricaliszt 1 citrom...

Vegán citruskenyér

Magdi

Cukormáz helyett Nanna VitalSweet természetes gyümölcs cukorsziruppal édesített narancspudinggal. 🙂 Hozzávalók: 27 dkg tönkölyliszt (lehet finomliszt is)1 púpozott teáskanál sütőpor...