magdireceptek

Vegán ribizlis muffin

Régen volt muffin recept, most következik egy. Eddig bírták a ribizlik a mélyhűtőben 🙂 A recept Steiner Kristóf klasszikusa nyomán született.

Hozzávalók:

2 csésze finomliszt
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
1 csésze nyírfacukor
1/2 csésze olaj
1/2 csésze növényi tej/víz 
1/2 csésze ribizli
1/2 csésze dió

Elkészítés:

Száraz, majd nedves alapanyagokat összekeverjük, beleszemezzük a ribizlit, hozzáadjuk a diót és 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük. 
TIPP: Tálaljuk szójajoghurttal és ribizlivel. 
Megjegyzés:
A kiolvadt ribizliket nyírfacukorba forgattam. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Nyers vegan brownie

Lassan itt az eperszezon, így ideje elpusztítani a hűtőben megmaradt fagyasztott, finom eperszemeket.  Most vegán nyers brownie készült hozzá. Hozzávalók:...