magdireceptek

Brassói – másképp

Házilag eltett paprikába töltött káposztával 🙂 

Ma több programunk, határidős feladatunk is van, így gyorsan főztem, férjem egyik kedvencét.. 🙂

Beáztattam kb. fél kiló szójacsíkot, majd forrásban levő vegamixes vízbe dobtam, és kb. 10 percig főztem. Ezt követően tepsit kiolajoztam, és beletettem a szóját, sót, majorannát, köménymagot, és jól összesütöttem. Közben kb. 1 kg krumplit megmostam, hasábokra vágtam, és külön, kiolajozott tepsiben ezt is összesütöttem, majd összekevertem a szójával, fokhagymát, hagymát tettem hozzá és még összesütöttem.

Salátát (erről majd később), ill. házi csalamádét, ill. káposztával töltött paprikát eszünk hozzá – ki mit szeret 🙂

Ezeket olvastad már?

Kesutejfölös borsófőzelék lecsóval

Az utolsó adag házi borsónkat készítettem ma el. Régen ettünk borsófőzeléket, pedig nagyon szeretjük. Vegán habarás került bele, de most...

Vegán eperjégkrém

Hiába a sok zápor, azért csak itt a nyár, és a meleg. Jólesik ilyenkor egy kis házi fagylalt, vagy inkább...