magdireceptek

Sütőtökös kenyér

Most mindenbe sütőtököt csempészek (levesbe, fasírtba, főételbe, süteménybe, és most kenyérbe is:). Mert most kaptunk sokat, amit ennünk kell. Az ötlet BioBriginél is fellelhető 🙂

Hozzávalók

2 csésze finomliszt
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
0,4 l víz
2 dkg élesztő

3 kanál sütőtök
lenmag, szezámmag, köménymag
méz

Elkészítés

Az élesztőt langyos-mézes vízben felfuttattam, közben a liszteket, magokat, sót és a megsütött összekevertem, majd az élesztős vizet beleöntöttem, és kb.5-10percig dagasztottam (dagasztógéppel). Ezt követően 1 órát kelt, majd újradagaszttottam, és tepsibe téve 1/2 órát pihentettem. Majd közepes lángon kisütöttem. 1 kisebb kenyér lett belőle. 

Ezeket olvastad már?

Házi szójajoghurt

Nemrég a Zemplénben töltöttünk pár napot és mivel ott lakik régi „legeslegjobb” barátnőm, meglátogattuk őt is, sőt, mindennap nála vacsoráztunk...

Almás pite (vegán)

Folytatódjon a Mit süssek húsvétra? sorozat. Most egy tojás és margarin, fehér cukor nélküli almás pite receptet hoztam.  Hozzávalók: 30...

„Mexikói céklasaláta”

Maradt egy kis céklánk, ill. mexikói zöldséget nem tettem vissza -fasírtot készítettem egy adagból- a mélyhűtőbe, így ezt készítettem el...