magdireceptek

Sütőtökös kenyér

Most mindenbe sütőtököt csempészek (levesbe, fasírtba, főételbe, süteménybe, és most kenyérbe is:). Mert most kaptunk sokat, amit ennünk kell. Az ötlet BioBriginél is fellelhető 🙂

Hozzávalók

2 csésze finomliszt
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
0,4 l víz
2 dkg élesztő

3 kanál sütőtök
lenmag, szezámmag, köménymag
méz

Elkészítés

Az élesztőt langyos-mézes vízben felfuttattam, közben a liszteket, magokat, sót és a megsütött összekevertem, majd az élesztős vizet beleöntöttem, és kb.5-10percig dagasztottam (dagasztógéppel). Ezt követően 1 órát kelt, majd újradagaszttottam, és tepsibe téve 1/2 órát pihentettem. Majd közepes lángon kisütöttem. 1 kisebb kenyér lett belőle. 

Ezeket olvastad már?

Egy kis „nemsajttorta”

Ismét egy vegán sajttorta, ezúttal kesudióból.  Ez a recept két torta ötvözéséből született meg. Hozzávalók: -piskótához: 2,5 dl növényi tej...

„Két-tofus” grill-lepény

Némi salátával kiegészítve könnyű nyári vacsora.  Hozzávalók a tésztához: 1/2 kg tönkölyliszt (vagy fele-fele arányban finomliszt és teljes kiőrlésű liszt)...

„Csokis” gabonagolyó házilag

Punkaa adta az ötletet, gyorsan ki is kellett próbálnom.  Hozzávalók: 3/4 csésze finomliszt1/4 csésze karobpor1/2 csésze darált kesudió / dió2...