magdireceptek

Vegán ravioli rukkolapestós tofukrémmel

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg finomliszt
15 dkg  teljes kiőrlésű durumliszt
5 dkg zabkorpa 
1 ek. lenmagpehely
1 tk. só
annyi víz apránként adagolva, hogy kemény, gyúrható tésztát kapjunk

Hozzávalók a töltelékhez:

25 dkg rukkola pesto
10 dkg füstölt tofu
só -ízlés szerint

Hozzávalók a szószhoz:

2 dl paradicsomsűrítmény
szükség szerinti víz
1 fej vöröshagyma
kevés nyírfacukor
kevés só
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
2 ek. kukoricakeményítő
3 tk. bazsalikom
2 gerezd fokhagyma

jégcsapretek

Elkészítés:

A tésztához a liszteket, sót, korpát és a lenmagpelyhet összekeverjük, és annyi vízzel felengedjük, hogy kemény tésztát kapjunk. Egy lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, majd kocka vagy kör alakú ravioli szaggatóval kiszaggatunk kockákat vagy köröket.  A pestóhoz hozzáreszeljük a tofut, szükség esetén sózzuk is. Mindezt a tésztákra tesszük, majd beborítjuk egy másik körrel/kockával. Alaposan lenyomkodjuk a széleit. Az így elkészült raviolikat forrásba lévő vízbe tesszük és miután feljöttek a víz tetejére, még 5 percig főzzük, majd szűrő segítségével kiszedjük őket, és olajjal meglocsolt edénybe tesszük. 
A szószhoz a hagymát kevés vízen és olajon megpároljuk, beleöntjük a paradicsomsűrítményt, vízzel hígítjuk, sózzuk, édesítjük, és kevés vízzel kikevert kukoricakeményítővel meglocsoljuk, megvárjuk, amig ez is belefő, bazsalikommal, fokhagymával ízesítjük.  
A tetejére tofut, szójasajtot is reszelhetünk, de mi most friss retket reszeltünk rá, így nem is kellett hozzá salátát készítenünk. 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán eperjégkrém

Hiába a sok zápor, azért csak itt a nyár, és a meleg. Jólesik ilyenkor egy kis házi fagylalt, vagy inkább...

Mentás vöröslencse krémleves

Hozzávalók: 270 g vöröslencse 1 leveskocka 1 nagy fej vöröshagyma 3-4 ek. olaj 1 ek. liszt 2 ek. menta 1...

Zsemle

Sokszor sütöm itthon a pogácsát, kenyeret, kiflit, zsemlét. Néha variálok, hogy ne csak barna színű legyen, most fehér tönkölylisztből készítettem,...