magdireceptek

Máktejes gabonakávé :)

Napok óta mákot ennék, és épp tegnap este Nóránál  olvastam a máktejről. Úgy megörültem, hogy ma ezzel indítottuk a napot. 🙂 

Hihetetlen, de nagyon krémes, nagyon fehér, nagyon finom teje van a máknak. 

Hozzávalók – kb. 3-4 bögréhez

10 kanál mák
6 dl meleg víz
1,5 ek. méz

Elkészítés:

A mákot megdaráltam, majd turmixgépbe tettem a vízzel együtt, és nagyon sokáig turmixoltam. Ezt követően egy harisnya segítségével átszűrtem, mézzel ízesítettem. 
Zsíros, krémes állagú. Én magában is ittam, nagyon finom. De férjem gabonakávé és karob keverékével „forrócsokizott”, az is nagyon-nagyon finom volt. 🙂
A mák az egyik legjobb kálciumforrásunk 🙂

A mák még előköszön a héten, készítettem mákos goffrit, mákos süteményt 🙂

Ezeket olvastad már?

Rozsos-teljes kiőrlésű zsemle

Nagyon finom, ízletes zsemlék sültek tegnap este: Hozzávalók – kb. 10 zsemléhez:30 dkg finomliszt,25 dkg rozsliszt,20 dkg teljes kiőrlésű liszt,2,5...

Diós csók (vegán)

Egy újabb egyszerű recept, hogy ne kelljen a fejünket törni, milyen egészséges süteményt süssünk hétvégén.  Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű...

Vegán majonézes lilakáposzta-saláta

Ismét egy saláta, a hideg tavaszi napokra 🙁  Az alábbi majonéz remek pótlása a valódi majonéznek, és nincsen benne szója!...