magdireceptek

Máktejes gabonakávé :)

Napok óta mákot ennék, és épp tegnap este Nóránál  olvastam a máktejről. Úgy megörültem, hogy ma ezzel indítottuk a napot. 🙂 

Hihetetlen, de nagyon krémes, nagyon fehér, nagyon finom teje van a máknak. 

Hozzávalók – kb. 3-4 bögréhez

10 kanál mák
6 dl meleg víz
1,5 ek. méz

Elkészítés:

A mákot megdaráltam, majd turmixgépbe tettem a vízzel együtt, és nagyon sokáig turmixoltam. Ezt követően egy harisnya segítségével átszűrtem, mézzel ízesítettem. 
Zsíros, krémes állagú. Én magában is ittam, nagyon finom. De férjem gabonakávé és karob keverékével „forrócsokizott”, az is nagyon-nagyon finom volt. 🙂
A mák az egyik legjobb kálciumforrásunk 🙂

A mák még előköszön a héten, készítettem mákos goffrit, mákos süteményt 🙂

Ezeket olvastad már?

Vegán rakott zöldbab

Tegnap este főztem, egy jó nagy adag rakott zöldbabot, mára és holnapra is, ill. fasírt is készült, mivel holnap több...

Mogyoró-öntetes saláta

Hozzávalók: 50 dkg káposzta 2 nagyobb sárgarépa 2 marék földimogyoró 1 fej lilahagyma Az öntethez: A mogyoróöntethez: 5 dkg sós mogyoróvaj (krémes,...

Gyermekkorom kedvenc főzeléke…

…a sárgarépa főzelék. Kicsit másképp 🙂 Hozzávalók:  1 kg sárgarépa1 csokor petrezselyem1 kisebb vöröshagyma4-5 gerezd fokhagymaolajvízsó, köménymag, Ataisz borspótló2 dl...