magdireceptek

Vegán pásztorpite

Nagyon finom egytálétel, ajánlom mindenkinek. És jó hír: lehetetlen elrontani 🙂 

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
1 ek. kókuszolaj 
1 dl szójatejszín
1 csokor petrezselyem
2 ek. sörélesztőpehely
1 póréhagyma
só-ízlés szerint

1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
25 dkg mirelit zöldség (karfiol, brokkoli, répa, borsó)
2 ek. olívaolaj
3 ek. víz 
2-3 tk.majoranna
1tk.köménymag
kb.1,5 ek.pirospaprika
kb. 5 dkg gabonakolbász
himalaya só-ízlés szerint
2 ek. kukoricakeményítő

szezámmag
Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Majd leszűrjük, és a zsiradék, és tejszín hozzáadásával krumplipürét készítünk belőle. Petrezselyemmel és nagyon apróra vágott póréhagymával ízesítjük, majd félretesszük. Arra figyeljünk, hogy ne legyen túl puha a püré. Elkészítjük a belevalót is: az apróra vágott hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Erre rátesszük  a zöldségeket, majorannával, köménnyel és fokhagymával, sóval ízesítjük, pirospaprikával színezzük. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Amikor roppanósra párolódott, kiveszünk 4-5 ek. levet, melybe a keményítőt belekeverjük, és ezt visszaöntjük. Amikor jól besűrűsödött, hozzáadjuk a szétmorzsolt gabonakolbászt és 1-2 perc főzés után lezárjuk.
Egy közepes tepsit kiolajozunk, beletesszük alulra a püré felét, ráterítjük az egész zöldségpörköltöt, majd befedjük pürével. Megszórjuk magokkal, és 190 fokon kb.30 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Vegán sütőtökös pite

Ma vendégségben voltunk és olyan finom sütőtököt ettünk, hogy én alig bírtam abbahagyni. És közben bevillant, hogy még nem osztottam...

Vegán tejberizs

Ismét rizs, csak most édesen 🙂 Ki hogy készíti? Nálunk néha így készül: Hozzávalók: 1 bögre rizs3 bögre növényi tejvanília,...