magdireceptek

Gesztenyés bulgur őszibarackkal

Nagyon szeretjük az őszibarackbefőttet és a gesztenyét. És tegnap egy kedves vendégünktől kaptunk egy őszibarackbefőttet 🙂 Aztán elmentem boltba, ahol le volt árazva a gesztenye. Így kialakult, hogy mindenképp ezekkel készítem a mai kásánkat. A választásom az egy hónapja itthon lapuló bulgurra esett. Hogy miért? Finom, és nagyon gyorsan elkészül. Tökéletes kedd -és szerdai – reggeli, de ebéd után is elképzelhető. 🙂


Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
1 konzerv őszibarack
25 dkg bulgur
2-3 ek. akácméz
1 citrom héja
1 csipet só
Elkészítés:
Az őszibarack befőttet felkockázzuk. A bulgurhoz a növényi tejet felforraljuk, majd a forrásban lévő egy csipet sóval ízesített tejbe öntjük a bulgurt, és a mazsolát, és kb. 15-20 perc alatt készre főzzük. A mézet, citromhéjat, kockákra vágott őszibarackokat (kb, 10 kis kockát leszámítva) ekkor adjuk hozzá.  Kis tálkákba rétegesen kiszedjük: bulgur-gesztenye-bulgur-gesztenye. A tetejére is teszünk az őszibarackból.

Ezeket olvastad már?

Paradicsomos-spenótos csicseriborsó-főzelék

A csicseriborsó nagyon egészséges élelmiszerünk, mégis keveset fogyasztjuk. Főleg falafelben szoktuk enni, vagy hummuszt készítünk belőle. Most egy főzelék-féle receptjét...

Tofus-rozmaringos garlic

Kiváló étel a szikkadt kenyér vagy kifli eltüntetésére. 🙂  Hozzávalók: 4 teljes őrlésű kifli kb. 10 ek. olívaolaj5-6 tk. szárított, morzsolt...