magdireceptek

Szójajoghurtos-áfonyás muffin

Azt gondolhatná a blogolvasó, hogy állandóan csak édességet eszünk. Ez természetesen nem így van, csak felhalmozódott az édesség recept (még van kettő, lefotózva a tarsolyomban:), illetve most valóban Az ősz ízei szakácskönyv, ill. egy másik, még nem elárulható projekt miatt több édességet is kipróbáltam, de csak negyed-hatodadagban, így nem lett édességmérgezésünk. Egyébként  heti ebédünk így néz ki eddig: 
V: Fűszeres tepsis csicsóka, rizstejszínes majonézzel, salátával 
H: Barnarizses-lecsós rakott savanyú káposzta
K: Borsófőzelék lepcsánkával 
Sz: Paprikás krumpli, párolt lilakáposztával.
Reggelente köles -és zabkása volt, mindkettőt 2 napig ettük.
Estére pedig az alábbi pástétomokat készítettem ezen a héten: vegán májkrém / sárgaborsó-pástétom. 
Többen kértétek, hogy készítsek majd heti menüt, nos, megtisztelő a kérés, és örülök neki. Igyekszem,  csak még idő nem jutott rá.
Most jöjjön tehát ismét egy édesség.

Hozzávalók:

2 pohár  tönkölyliszt
1 rk. foszfátmentes sütőpor
1 pohár nyírfacukor
1 csipet só
4 dl Alpro szójajoghurt (lehet natúr, de ízesített is)
1 pohár kókuszolaj 
25 dkg áfonya/gyümölcs

Elkészítés:

Előbb külön-külön a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a nedveseket is, ez utóbbiba tesszük a gyümölcsöket. Aztán összekeverünk mindent és szilikonos formában 160 fokon kb. 30 perc alatt összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Kesudiós birsalmaleves

Itt a birsalmaszezon, így ma leves készült belőle. Hozzávalók: 1 kg birsalma2 db alma10 dkg nyírfacukor/5-6 ek. méz  1,5 liter...

Egy kis „nemsajttorta”

Ismét egy vegán sajttorta, ezúttal kesudióból.  Ez a recept két torta ötvözéséből született meg. Hozzávalók: -piskótához: 2,5 dl növényi tej...

Almás pite (vegán)

Folytatódjon a Mit süssek húsvétra? sorozat. Most egy tojás és margarin, fehér cukor nélküli almás pite receptet hoztam.  Hozzávalók: 30...