magdireceptek

Vegán mézes-lekváros linzer

Csúnya, de finom 🙂
Nagyon-nagyon finom, Kittitől származik az alaptészta recept, amin kicsit változtattam, így más süti kerekedett ki belőle.Legközelebb karoböntettel és pirított dióval fogom elkészíteni.

Hozzávalók:

25 dkg liszt
10 dkg méz
4 dkg kókuszolaj
10 dkg nyírfacukor
8 dkg zabpehelyliszt
1/2 tk. szódabikarbóna
1 citrom héja
1 marék darált mandula
kb. 1 dl víz 

Elkészítés:

Az alapanyagokat  alaposan összedolgozzuk, kb. 15 percig állni hagyjuk. Majd lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 170 fokon max. 15 perc alatt kisütjük (egyszer megforgatva). Lekvárral megkenjük, összetapasztjuk és másnaptól megesszük. 🙂

Nyírfacukorból készült porcukorral hintjük meg. 

Ezeket olvastad már?

Tavaszi zöldségkrémleves

Itt a tavasz, friss zöldségekkel. Tegnap este körbenéztem a konyhában, és találtam répát, fehérrépát, zellert, krumplit, karalábét, hagymát. Hmmm, minden...

Vegán rakott zöldbab

Tegnap este főztem, egy jó nagy adag rakott zöldbabot, mára és holnapra is, ill. fasírt is készült, mivel holnap több...

Mandulatej

Egy kis karobbal Ma a házi müzlihez mandulatejet készítettem. Forrásban levő vízbe szórtam egy zacskó (200 gr) mandulát, kb. 1...