magdireceptek

Csak egy kis vegán jostás-málnás crumble :)

Napok óta nincs sok időm a konyhában (év végi hajtás…), csupán ebédet készítek, illetve vacsorára pástétomokat, kenyereket (ja, meg reggelikre kásákat:). Holnap sem leszek  szabadságon. Így idén nem járulunk hozzá a karácsonyi nagycsaládi vacsorához (csupán gyümölcsökkel). Ami persze egy gasztroblog szerzőnek nem kellemes dolog 🙂 De az a lényeg, hogy a vacsora elkészítése jó kezekben van: édesanyám lesz a szakács. 🙂  Visszatérve a crumble-ra, azaz finom angol morzsasütire:
Hozzávalók
1/2 csésze olaj
1/4 csésze barnacukor
1/2 csésze szójatej
2 tk. vaníliapor
1,5 csésze darált mandula
1 csésze szitált liszt (fele durum, fele finomliszt)
1/2 csésze finom szemű zabpehely
1 csipet só
1 tk. Arm&Hammer szódabikarbóna
1 doboz málna és 1 doboz josta
kardamom, barnacukor, kevés kókuszolaj
Elkészítés

Az alapanyagokat egy tálba tesszük és összemorzsoljuk. A mélyhűtőből kiszedett (nyáron eltett:) gyümölcsöket kiolvasztjuk, majd lecsöpögtetjük, tálba tesszük, megszórjuk cukorral, és kardamommal. Egy tepsit kókuszolajjal kikenünk, majd ráhelyezzük a gyümölcsöket, és a tésztát rámorzsoljuk. 30 perc alatt készre sütjük. Pikáns, finom és könnyű édesség. Mi persze egy kevés eperöntettel és növényi tejszínnel megspékeltük. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Karfiol, kesudiós morzsában

Amilyen egyszerű, olyannyira nagyszerű étel. Hozzávalók: 1 fej karfiol2 dl Alpro natúr joghurt1 csokor metélőhagyma3 tk. só1 ek. sörélesztőpehely15 dkg...