magdireceptek

Vegán „mákos bögrés” birsalmaszósszal és karoböntettel

Nagyon harmonikus, finom sütemény. És egyszerű, rendkívül gyorsan el is készük. Szóval, érdemes kipróbálni 🙂

Hozzávalók:

3 dl mák
3 dl liszt
3 dl növényi tej
1 dl barnacukor
1 ek. méz
1 citrom héja
mazsola
késhegynyi Arm&Hammer amerikai szódabikarbóna

1/2 kg birsalma
vanília
méz
citromhéj

—2 ek. karob
1/2 ek. méz
kevés víz

Elkészítés:

A mákot megdaráljuk, és a tészta többi hozzávalójával összekeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe tesszük és közepes lángon, kb.  30 perc alatt kisütjük. A birsalmát meghámozzuk, összedaraboljuk és kevés vízzel leturmixoljuk. Felforraljuk, ekkor ízesítjük, még 4-5 percig főzzük, majd lezárjuk. A karoböntet hozzávalóit is kikeverjük. A süteményt, miután kihűlt, felvágjuk, majd öntünk rá a szószból és öntetből is.

Ezeket olvastad már?

Blogajánló

Nővérkém is blogírásra adta fejét-  az ő specialitása, hogy főképp vegán táplálkozást folytat, azonban nem csak ő, hanem közel 2...

Pácolt tofu – bármikorra

Nagyon szeretjük a tofut. A natúr kevésbé karakteres ízű, így ezt be szoktam pácolni, és addig áll ebben a lében...

Tavaszi saláta téli beütéssel

A tegnapi salátánk receptjét osztom meg (a Goody-foody-s ételünkhöz ettük:). Hozzávalók: 1 fej fejes saláta1/2 kaliforniai paprika3-4 retek2 újhagyma1/2 konzerv...