magdireceptek

Vegán „mákos bögrés” birsalmaszósszal és karoböntettel

Nagyon harmonikus, finom sütemény. És egyszerű, rendkívül gyorsan el is készük. Szóval, érdemes kipróbálni 🙂

Hozzávalók:

3 dl mák
3 dl liszt
3 dl növényi tej
1 dl barnacukor
1 ek. méz
1 citrom héja
mazsola
késhegynyi Arm&Hammer amerikai szódabikarbóna

1/2 kg birsalma
vanília
méz
citromhéj

—2 ek. karob
1/2 ek. méz
kevés víz

Elkészítés:

A mákot megdaráljuk, és a tészta többi hozzávalójával összekeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe tesszük és közepes lángon, kb.  30 perc alatt kisütjük. A birsalmát meghámozzuk, összedaraboljuk és kevés vízzel leturmixoljuk. Felforraljuk, ekkor ízesítjük, még 4-5 percig főzzük, majd lezárjuk. A karoböntet hozzávalóit is kikeverjük. A süteményt, miután kihűlt, felvágjuk, majd öntünk rá a szószból és öntetből is.

Ezeket olvastad már?

Kókuszzsírban sült tepsis burgonya

Nagyon egyszerű étel, mégis sokszor elfelejtkezünk róla. Hozzávalók: 4-5 ek. kókuszzsír2 ek. bio levespor-és ételízesítő2 ek. sörélesztőpehelyfriss rozmaring- ízlés szerint1...

Rakott zöldbab

Ez a rakott étel volt a tegnapi és mai ebédünk, mivel megfáztam, én rozmaringolajos-fokhagymás céklasalátával ettem. Ezt nem volt idő...

Búzahús pörkölt

Vasárnap ismét készítettem búzahúst, amely fehérjében gazdag, igen értékes húspótló. Most változtattam a recepten, méghozzá késhegynyi szódabikarbónát tettem a masszához...