magdireceptek

Vegán májkrém

Nagyon finom pástétom, mindenképp érdemes kipróbálni. 

Hozzávalók:

2 dkg szezámmag
2 dkg lenmag
2 dkg tökmag
4 dkg napraforgómag
4dkg apró szemű zabpehely
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
1 fej vöröshagyma
majoranna – ízlés szerint
őrölt kömény- ízlés szerint
Reform Vito fűszerkeverék 
víz-kb. 2 dl 

Elkészítés:

A magokat száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. Olívaolaj és víz keverékén a felszeletelt vöröshagymát megpároljuk. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a zabpelyhet és kb. 1 dl vízzel felöntjük, majd ízesítjük és hozzáadjuk a megpirított és kávédarálón összedarált magokat. Még krémesre turmixoljuk. Amennyiben szükséges, vízzel hígítjuk. Összefőzzük és kihűtve kenyérre kenjük.

Ezeket olvastad már?

Sós rúd – egészségesen és gyorsan

Nagyon szeretjük a sós ropogtatni valót. Így öröm volt, hogy egy újabb sós rúd variációt sikerült kifejlesztenem, ráadásul finom, egészséges...

Diós-szejtános-növényi sajtos hajdinafasírt

Újabb felhasználási lehetősége a szejtánnak és ennek a különleges növényi sajtnak. 🙂 Ezúttal a szejtán lesz a kötőanyag, azaz tojáspótló. Hozzávalók: 20 dkg...