magdireceptek

Minestrone leves

Jó hírem van: hamarosan újra nyomtatjuk A főzés gyerekjáték! c. szakácskönyvet, mivel teljesen kifogyott.. Ennek örömére mutatok egy receptet belőle 🙂 
Nemsokára játék is lesz, könyvet lehet  majd nyerni 

Legyen a kezed ügyében:

1 kisebb fej póréhagyma2db közepes cukkini1 kisebb zeller2 közepes burgonya2db sárgarépa1konzerv fehérbab10dkg káposzta3ek. olívaolaj40dkg hámozott konzerv paradicsom1babérlevél1 bio leveskocka2 l víz½ csokor petrezselyem3levél bazsalikom Így készítsd el:
 A cukkinit, sárgarépát, zellert, burgonyát mosd és hámozd meg, majd kockázd fel, a káposztát mosást követően vágd fel apró csíkokra és mindezt tedd félre egy tányérban. A póréhagymát karikákra vágd fel. Tegyél egy lábasba fél liter vizet, amelyhez add hozzá az összes zöldséget, és az apróra vágott fokhagymát, sót, ételízesítőt és a babérlevelet, és 1 evőkanál olívaolajat. A zöldségeket puhulásig főzd.  Ekkor a konzervbabot öblítsd le, majd a konzervparadicsommal együtt add a megfőtt zöldségekhez, és öntsd fel a maradék vízzel. Fedő alatt forrald fel a levest, és forrástól számítva 7 percig főzd, ekkor add hozzá a maradék olívaolajat, és a felvágott friss bazsalikomleveleket. Amennyiben szükséges, ízesítsd még sóval. Kenyérrel tálald. 

Ezeket olvastad már?

Vegán magvas croissant

Háttérben egy kis kukoricatej 🙂 Vasárnap nagyon finom croissant receptre akadtam itt, amit „vegánosítottam” és gyorsan meg is sütöttem, mert...

Tepsiben sült pikáns csicseri és karfiol

Nagyon finom csemege – akár magában is, de egy hozzá kifőzött ízesített, pikáns rizzsel, bulgurral, vagy pl. paradicsomszószos tésztára téve...

Csicseri egytál

A gyerekek nagyon szeretik a csicseriborsót, néha makaróni szószba kerül turmixolva, néha hummuszként esszük, van, amikor pörköltnek készítem el. Ezt...