magdireceptek

Vegán karobos piskóta alma-birsalmadzsemmel

Egy újabb vegán piskótarecept, az egyik legjobb.:-)

Hozzávalók:

1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre finomliszt
2 bögre növényi tej 
1 citrom héja
4 ek. karob
1 bögre nyírfacukor
1 ek. foszfátmentes sütőpor

1/2 kg birsalma
1/2 kg alma
10 dkg nyírfacukor
1 ek. pektin

Elkészítés:

A liszteket a sütőporral és a nyírfacukorral, karobbal összekeverjük, majd hozzáöntjük a növényi tejet és alapos elkeverést követően olajozott-lisztezett tepsiben kisütjük (170 fokon, 30 perc alatt). Eközben elkészítjük az alma- birsalmadzsemet: meghámozzuk a birsalmákat és az almákat, majd felkockázzuk és kevés nyírfacukorral feltesszük főni. Puhulásig főzzük, ez idő alatt be is sűrűsödik. 
A kihűlt piskótát kettévágjuk és ezzel megkenve tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

„Csokis” gabonagolyó házilag

vega_pokemontrainer4000

Punkaa adta az ötletet, gyorsan ki is kellett próbálnom.  Hozzávalók: 3/4 csésze finomliszt1/4 csésze karobpor1/2 csésze darált kesudió / dió2...

Sült polenta

Magdi

Tegnap Romániában jártunk, és hazafelé Nagyváradon mindig a túrázás után bemegyünk egy helyi boltba, ahol finom vegán felvágottak, sajtok, krémek...

Csodasaláta

vega_pokemontrainer4000

Ismét itt vagyunk, most már rendszeresebben jelentkezünk. Kisebbik gyermekünk, Gergő mostanában válogatósabb korszakát éli, pl. a nyers zöldségeket mellőzni szeretné...