Egy újabb vegán piskótarecept, az egyik legjobb.:-)
Hozzávalók:
1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre finomliszt
2 bögre növényi tej
1 citrom héja
4 ek. karob
1 bögre nyírfacukor
1 ek. foszfátmentes sütőpor
—
1/2 kg birsalma
1/2 kg alma
10 dkg nyírfacukor
1 ek. pektin
Elkészítés:
A liszteket a sütőporral és a nyírfacukorral, karobbal összekeverjük, majd hozzáöntjük a növényi tejet és alapos elkeverést követően olajozott-lisztezett tepsiben kisütjük (170 fokon, 30 perc alatt). Eközben elkészítjük az alma- birsalmadzsemet: meghámozzuk a birsalmákat és az almákat, majd felkockázzuk és kevés nyírfacukorral feltesszük főni. Puhulásig főzzük, ez idő alatt be is sűrűsödik.
A kihűlt piskótát kettévágjuk és ezzel megkenve tálaljuk.