magdireceptek

Vegán karobos piskóta alma-birsalmadzsemmel

Egy újabb vegán piskótarecept, az egyik legjobb.:-)

Hozzávalók:

1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre finomliszt
2 bögre növényi tej 
1 citrom héja
4 ek. karob
1 bögre nyírfacukor
1 ek. foszfátmentes sütőpor

1/2 kg birsalma
1/2 kg alma
10 dkg nyírfacukor
1 ek. pektin

Elkészítés:

A liszteket a sütőporral és a nyírfacukorral, karobbal összekeverjük, majd hozzáöntjük a növényi tejet és alapos elkeverést követően olajozott-lisztezett tepsiben kisütjük (170 fokon, 30 perc alatt). Eközben elkészítjük az alma- birsalmadzsemet: meghámozzuk a birsalmákat és az almákat, majd felkockázzuk és kevés nyírfacukorral feltesszük főni. Puhulásig főzzük, ez idő alatt be is sűrűsödik. 
A kihűlt piskótát kettévágjuk és ezzel megkenve tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Szedres nudli mandulatejszínnel

vega_pokemontrainer4000

Fannink mindene a „heder”, azaz szeder. A piacon minden héten többször is veszünk 1-1 dobozzal, és mivel a kis kulacsa...

Programajánló: egészségnap 2013.

vega_pokemontrainer4000

Én ott leszek 🙂 Aki teheti, jöjjön el, jók szoktak lenni az előadások, a kiállítók standjai pedig tartogatnak finomságokat, érdekességeket.

Tökmagos-lenmagvas baguette

vega_pokemontrainer4000

Nagyon-nagyon finom, máskor is készítek, illetve ajánlom másnak is 🙂 Hozzávalók: 2 dl durumliszt2,5 dl finomliszt4,5 dl teljes kiőrlésű liszt3...