magdireceptek

Vegán karobos piskóta alma-birsalmadzsemmel

Egy újabb vegán piskótarecept, az egyik legjobb.:-)

Hozzávalók:

1 bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre finomliszt
2 bögre növényi tej 
1 citrom héja
4 ek. karob
1 bögre nyírfacukor
1 ek. foszfátmentes sütőpor

1/2 kg birsalma
1/2 kg alma
10 dkg nyírfacukor
1 ek. pektin

Elkészítés:

A liszteket a sütőporral és a nyírfacukorral, karobbal összekeverjük, majd hozzáöntjük a növényi tejet és alapos elkeverést követően olajozott-lisztezett tepsiben kisütjük (170 fokon, 30 perc alatt). Eközben elkészítjük az alma- birsalmadzsemet: meghámozzuk a birsalmákat és az almákat, majd felkockázzuk és kevés nyírfacukorral feltesszük főni. Puhulásig főzzük, ez idő alatt be is sűrűsödik. 
A kihűlt piskótát kettévágjuk és ezzel megkenve tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Mákos-barackos csiga

vega_pokemontrainer4000

Hipp-hopp reggeli, egy nagy adag gyümölcssalátával vagy egy finom bögre hideg növényi tejjel, „jegeskávéval”, esetleg gyümölcsturmix-szal.  Hozzávalók: Tante Fanny élesztős...

Meggyes-szójajoghurtos köles

vega_pokemontrainer4000

Nem is annyira recept, inkább tipp az alábbi finomság. Hozzávalók:  2 dl átmosott köles6 – 7 dl Alpro vaníliás szójatej1 csipet...