magdireceptek

Vegán pesto

Mennyei csemege, akár kenyérre kenve, vagy tésztához keverve, esetleg pesto-s csigát is készíthetünk belőle.
 
Hozzávalók:
2 csésze bazsalikom levél
1 kk.citromlé
5 dkg fenyőmag v mandula
3 ek. kesudió
2 ek. olívaolaj
2 ek. tahini
Elkészítés:
A kesudiót előző este beáztatjuk. A fenyőmagot megdaráljuk. A bazsalikomlevet aprítóba tesszük (vagy a botmixer poharába), hozzáadjuk az olajat, citromlevet, darált diót és a kesut. Elkezdjük aprítóban darálni. A tahinit fokozatosan adagoljuk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab2 ek. olívaolaj1 paprika1 paradicsom2 ek. paprikakrém1 dl szójadresszinghimalaya só, pirospaprikabio levespor és ételízesítő2 ek. kukoricakeményítő2 ek...

Pizzás táska

Ma pizzás táskát készítettem, sok-sok salátával ettük (amiben volt gyufaszál alakú retek, uborka, kaliforniai paprika és hozzá szezámöntet). Hozzávalók: 500...