magdireceptek

Vegán pesto

Mennyei csemege, akár kenyérre kenve, vagy tésztához keverve, esetleg pesto-s csigát is készíthetünk belőle.
 
Hozzávalók:
2 csésze bazsalikom levél
1 kk.citromlé
5 dkg fenyőmag v mandula
3 ek. kesudió
2 ek. olívaolaj
2 ek. tahini
Elkészítés:
A kesudiót előző este beáztatjuk. A fenyőmagot megdaráljuk. A bazsalikomlevet aprítóba tesszük (vagy a botmixer poharába), hozzáadjuk az olajat, citromlevet, darált diót és a kesut. Elkezdjük aprítóban darálni. A tahinit fokozatosan adagoljuk hozzá.

Ezeket olvastad már?

Rukkola-cukkini krémleves

Merész egy húzás, mit ne mondjak.  Hetente nem fogom készíteni, de havonta megesszük majd, hiszen egészen kellemes íze lett 🙂Az...

Spenótos-tofus rakott nokedli

Ez egy régebbi ebédünk volt, de most látom, hogy nem került még fel a blogra. Így leírom gyorsan: 1 kg...