magdireceptek

Vegán hajdinafasírt

Nagyon finom, amikor épp nem önmagában, kenyérrel és salátával ettük, akkor itthon készített tortillába tettük grillezett tofuval és cukkinivel, paradicsommal.  Hm….:-)

Hozzávalók:

15 dkg hajdina
víz
só, majoranna, borsikafű, pirospaprika
1 marék dió
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szelet rozskenyér
1 ek. pritaminpaprika lekvár
1 kápia paprika
2 ek. lenmagpehely + 2 ek. víz 

Elkészítés:

A hajdinát sós vízben megfőzzük. A diót megdaráljuk. A kenyeret beáztatjuk. A megfőtt hajdinát lehűtjük, hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret, a diót,  fűszereket, a vízen megpárolt hagymát és szintén apróra vágott,  megpárolt kápia paprikát, a fokhagymát, pritaminpaprika lekvárt. A lenmagpelyhet beáztatjuk és ezt is hozzáadjuk. Végül fasírtokat formálunk, morzsába forgatjuk és olajozott tepsibe téve kisütjük. Naggggyon finom! 🙂
A hajdinát (csakúgy, mint a kölest, ill. egyéb gabonákat, hüvelyeseket) 5 kg-os kiszerelésben érdemes a Vegetár Kft-től beszerezni, a legolcsóbb.:-) Mi natúr hajdinát használunk, a pörköltnek eléggé jellegzetes íze van, amit mi annyira nem szeretünk 🙂 

Ezeket olvastad már?

Az én kedvenc fagyim: a pisztáciafagyi!

Magdi

Dübörög a fagyi-és jégkrémszezon. Most egy olyan fagyireceptet mutatok be, amit bárki el tud készíteni, nagyon egészséges (hála a benne...

Tepsiben sült tofus-újhagymás tócsni

vega_pokemontrainer4000

Nagyon-nagyon finom feltét volt a mai zöldbabfőzelékre. Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli1/2 csomag füstölt tofukb. 3 ek. liszt  2 ek. lenmagpehelysóújhagyma1-2...

Diós-szejtános-növényi sajtos hajdinafasírt

vega_pokemontrainer4000

Újabb felhasználási lehetősége a szejtánnak és ennek a különleges növényi sajtnak. 🙂 Ezúttal a szejtán lesz a kötőanyag, azaz tojáspótló. Hozzávalók: 20 dkg...