magdireceptek

Vegán hajdinafasírt

Nagyon finom, amikor épp nem önmagában, kenyérrel és salátával ettük, akkor itthon készített tortillába tettük grillezett tofuval és cukkinivel, paradicsommal.  Hm….:-)

Hozzávalók:

15 dkg hajdina
víz
só, majoranna, borsikafű, pirospaprika
1 marék dió
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szelet rozskenyér
1 ek. pritaminpaprika lekvár
1 kápia paprika
2 ek. lenmagpehely + 2 ek. víz 

Elkészítés:

A hajdinát sós vízben megfőzzük. A diót megdaráljuk. A kenyeret beáztatjuk. A megfőtt hajdinát lehűtjük, hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret, a diót,  fűszereket, a vízen megpárolt hagymát és szintén apróra vágott,  megpárolt kápia paprikát, a fokhagymát, pritaminpaprika lekvárt. A lenmagpelyhet beáztatjuk és ezt is hozzáadjuk. Végül fasírtokat formálunk, morzsába forgatjuk és olajozott tepsibe téve kisütjük. Naggggyon finom! 🙂
A hajdinát (csakúgy, mint a kölest, ill. egyéb gabonákat, hüvelyeseket) 5 kg-os kiszerelésben érdemes a Vegetár Kft-től beszerezni, a legolcsóbb.:-) Mi natúr hajdinát használunk, a pörköltnek eléggé jellegzetes íze van, amit mi annyira nem szeretünk 🙂 

Ezeket olvastad már?

Egy túlélő őszinte vallomása

Úgy gondoltuk, megosztjuk  a blog olvasóival az elmúlt időszak eseményeit, melyek nem várt nehézségeket hoztak számunkra. 34 évesen, boldog feleségként...

Spenótos minikuglófok

A spenót, burgonya és a növényi sajt olyan triász, ami bármikor érkezhet Fanninak. Ünnepnapokon mindezt együtt kapja 🙂 Hozzávalók: 1/2...

Zellerpástétom

Gyors, faradt esti kep 🙂 Egyik mindenünk a zeller :). Ezért régóta tervezem, hogy pástétomot készítek majd belőle, ma volt...