Kislányom (ill. én is:-) nagyon szereti (szeretem) a vegán gyümölcsjoghurtokat. Mivel ezek eléggé drágák, illetve ritkán jutunk olyan helyre, ahol kaphatók is, nagyon megörültem az alábbi receptnek és heti többször készítem. Most éppen citrom-banánból készült, de az erdei gyümölcsös, ill. piros gyümölcsös a legfinomabb.
Hozzávalók:
25 dkg natúr tofu
25 dkg szeder / erdei gyümölcs / eper / cseresznye (ez mind lehet mélyhűtött és fagyasztóból előszedett, kiolvasztott) vagy más gyümölcs, jelen esetben banán
½ csésze natúr napraforgómag vagy mandula, kesudió (olajos mag)
1 kiskanál friss citromlé
agavé szirup vagy magozott datolya ízlés szerint
Elkészítés:
Az összes hozzávalót turmixgéppel pürésítjük, gyümölccsel díszítjük. Ízesíthetjük vaníliával, pici fahéjjal. Megszórhatjuk pirított mandulaszeletekkel (vagy egyéb olajos maggal).