magdireceptek

Ebéd 20 perc alatt

Korpás, tojás nélkül készült házi tészta
Tegnapról maradt levesünk, és még mindig sok nyers káposztánk, és maradt még a napokban itthon gyúrt kiszárított tésztám, amiben mivel nincsen tartósító, fel kell használni minél előbb. Így nem is volt kérdés, hogy ma mi kerül az asztalra. Káposztás tésztát gondolom, már mindenki készített, nem is ezt a receptet írnám le, hanem a házi tészta elkészítését. Bár az is nagyon egyszerű. 

Hozzávalók – házi tésztához: 

Fél adag durumliszt,
fél adag zabpehelyliszt,
korpa,
só,
víz.

Az összetevőkből kemény tésztát gyúrunk. Kb. 1 mm vastagságúra nyújtjuk, kis kockákat vágunk, kicsit „fodrosítjuk”, és forrásban levő olajos vízbe dobjuk. Addig főzzük, míg meg nem fő:) (nem mértem az időt, kb.10 perc). Ha megmarad nyers tésztánk, kiszárítás után kis tégelyben korlátozott ideig tárolhatjuk. 

Ezeket olvastad már?

„Maci a málnásban” sütemény

vega_pokemontrainer4000

Ez egy sima kevert süteményrecept, mogyoróvajjal és karobbal kiegészítve. „Esztétikai pikánsságát” az adja, hogy a sógórnőmtől kapott maci sütőformában sütöttem...

Vegán linzer 2.

vega_pokemontrainer4000

Tegnap Nóránál olvasgattam és bukkantam rá erre a receptre, melyet kisebb módosításokat követően hamar el is készítettem 🙂 Sütéssel együtt...

Kaporvirágos uborkasaláta

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy saláta, de hát most van itt a szezonja.  A kaporvirág felhasználása Nagy Zsuzsától származik (legalábbis én tőle hallottam,...