magdireceptek

Zabos karfiolfasírt

Nagyon finom fasírt, érdemes kipróbálni. 🙂

Hozzávalók:

1 fej közepes karfiol
kb. 2 dl (1 bögre) zabpehely
himalaya só
vegeta
petrezselyem
1 ek. lenmag 

olívaolaj 

Elkészítés:

A karfiolt megpároljuk, majd összetörjük és hozzáadjuk a fűszereket, a darált lenmagot, és annyi zabpelyhet, hogy formálható lehessen. Egy tepsit kiolajozunk, majd megformázzuk a fasírtokat és 180-200 fokon kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Karobos fonott kalács

Hamarosan (holnap) jön a játék eredménye is, addig is egy kalácsrecept: még a múlt héten készült, egyik reggelire érkező barátunk...

Diós-újhagymás rakott karfiol

Még pénteken készült ez a rakottas, csak most van időm feltenni a blogra. Volt még egy nagy fej karfiol otthon,...

Csak egy kis saláta…

És némi szójaszószos, sült tofu. Mindennap megennénk.  Receptet nem is írok, csak itt hagyom a fotót.  Esetleg a tofu elkészítéséről:...