magdireceptek

Vegán, gluténmentes banános-mandulás keksz

Egyik ismerősömtől kaptam ezt a receptet és rögtön megtetszett, persze, kicsit módosítottam rajta. A hajdinától tartottam, de felesleges volt 🙂 


Hozzávalók:

10 dkg hajdinaliszt 
10 dkg szezámliszt 
2 kk. szódabikarbóna
8 dkg eritritol 
10 dkg darált mandula
10 dkg darált dió
4 db banán
1 dl rizs habkrém, felverve 
10 dkg kókuszzsír
mazsola, aszalt vörösáfonya, manduladarabok  – opcionális, ízlés szerint

Elkészítés: 

A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, az eritritolt, a ledarált mandulát és diót /napraforgómagot, egy másik tálban a banánt összetörjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd a felvert rizs habot. Mindezt a száraz hozzávalókhoz keverjük. Beleforgatjuk a mazsolát, manduladarabokat, vagy opcionális ízesítőket (pl. gyömbért).   Sütőpapíros tepsibe tesszük (egy kanál segítségével) és 15 perc alatt 200 fokon megsütjük.  

Ezeket olvastad már?

Zabtej

Itt a rossz idő, Fanni ilyenkor örömmel kortyolgatja a nap bármely időszakában a különböző növényi tejeket.  Hozzávalók: 10 dkg zabpehely1,2...

Sütőtökös lencsepástétom

Mostanában többen kérdezik e-mail-ben, hogy mit lehetne egy vegának a kenyérre kenni. Így feltöltök egy gyors  pástétom receptet. Hozzávalók 10...