magdireceptek

Mákos-eperszószos vegán nudli

Ez volt a mai reggelink.

Hozzávalók:

1 kg krumpli
30 dkg liszt
3 ek.100% extra szűz olivaolaj 

2 ek. lenmagpehely

kb. 0,5 kg mák
kb. 15 dkg nyírfacukor

0,5 kg eper

Elkészítés: 
 

A krumplit előző este megfőzzük, megpucoljuk és áttörjük, majd hűtőbe tesszük. Reggel hozzáadjuk a lisztet, olajat, lenmagpelyhet. Alaposan összekeverjük. Majd kinyújtjuk, és kis csíkokat vágunk, melyeket tovább aprózva belevágunk forrásban lévő sós vízbe. 10 perc főzés után hideg vízzel leszűrjük, és beleforgatjuk az időközben megdarált mák + nyírfacukor keverékébe. Az epret megmossuk, felkockázzuk és egy edénybe téve összefőzzük, kb. 10 perc alatt. Ezzel locsoljuk meg a nudlikat.

Ezeket olvastad már?

Újra itthon :)

Egyelőre egy panorámakép, 2300 méter magasságból (Magas-Tátra),  második nap másztuk meg (az előző napos 38 km-es túránkat követően :). Holnaptól...