Egyik ismerősömtől kaptam ezt a receptet és rögtön megtetszett, persze, kicsit módosítottam rajta. A hajdinától tartottam, de felesleges volt 🙂
Hozzávalók:
10 dkg hajdinaliszt
10 dkg szezámliszt
2 kk. szódabikarbóna
8 dkg eritritol
10 dkg darált mandula
10 dkg darált dió
4 db banán
1 dl rizs habkrém, felverve
10 dkg kókuszzsír
mazsola, aszalt vörösáfonya, manduladarabok – opcionális, ízlés szerint
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, az eritritolt, a ledarált mandulát és diót /napraforgómagot, egy másik tálban a banánt összetörjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt, majd a felvert rizs habot. Mindezt a száraz hozzávalókhoz keverjük. Beleforgatjuk a mazsolát, manduladarabokat, vagy opcionális ízesítőket (pl. gyömbért). Sütőpapíros tepsibe tesszük (egy kanál segítségével) és 15 perc alatt 200 fokon megsütjük.