magdireceptek

Vegán diós piskóta

Ismét édesség…Extra könnyű és finom diós piskóta, tojás nélkül! 

Hozzávalók: 

40 dkg liszt (fele teljes őrlésű, fele finom)
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
1ek. foszfátmentes sütőpor
1/2 l növényi tej (pl. Alpro mandulatej)
Elkészítés:
A piskóta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd hozzákeverjük a nedveseket is. Összekeverést követően 10-15 percig állni hagyjuk. Majd olajjal megkent, lisztezett tespibe tesszük és 170 fokon 35 perc alatt kisütjük.

 

Ezeket olvastad már?

Tavaszünnep karalábéval

Ma friss zöldségekből karalábéleves készült. Kis vízen feltettem párolódni répát, fehérrépát, krumplit, karalábét, zellert, hagymát (egészben, a legalsó héját rajtahagyva,...

Indiánbab-pástétom

Egyik kedvenc pástétomom. Ez is igazi laktató eledel, melyet ha házi készítésű kenyérrel és zöldségekkel fogyasztunk, remek eledelünk lesz.  🙂 ...

„Pink vargabéles” (vegán)

Gyors, egyszerű, különleges, finom. Ennyit elöljáróban az alábbi sütiről. 🙂 Hozzávalók: 125 g durum cérnametélt 4 dl Alpro erdei gyümölcsös...