magdireceptek

Nyári babgulyás

Most, hogy kicsi enyhébb az idő, babgulyást készítettem. Mivel nincsen fenn még a receptje, megosztom. 🙂 
Hozzávalók:
20 dkg bab
3 közepes sárgarépa
2 közepes burgonya
1 fehérrépa
1 paradicsom
1 paprika
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2-3 babérlevél
2 tk. pritaminpaprikalekvár
2 tk köménymag
só-ízlés szerint
2-3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
5 dkg gabonakolbász

5 dkg bio tönköly háromszínű kagylótészta

Elkészítés:

A babot előző este beáztatjuk, majd köménymagos, sós, babérleveles vízben kifőzzük. Eközben zöldségpörköltet készítünk: a hagymát apóra vágjuk, és víz + olaj keverékén megpároljuk. Majd színesítjük pirospaprikával, ízesítjük fokhagymával, sóval, köménymaggal. Rátesszük a tetszőleges alakúra felvágott zöldségeket, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és puhulásig főzzük. Beleszűrjük a babot, hozzáadjuk a paprikalekvárt, a gabonakolbászt, még vizet adunk hozzá, és igény szerint sózzuk, majd a tésztát is ekkor szórjuk bele, ennek a puhulásáig főzzük. A felaprított petrezselymet a legvégén adjuk hozzá.
Amennyiben igényli a leves, beránthatjuk, ez esetben 2-3 ek. lisztet szárazon pirítsunk meg, adjunk hozzá pirospaprikát és a levesből levet, majd ezt szűrjük bele a forrásban lévő levesbe, ezután adjuk hozzá a tésztát. 

Ezeket olvastad már?

Zsemle

Sokszor sütöm itthon a pogácsát, kenyeret, kiflit, zsemlét. Néha variálok, hogy ne csak barna színű legyen, most fehér tönkölylisztből készítettem,...

Blogajánló

Nővérkém is blogírásra adta fejét-  az ő specialitása, hogy főképp vegán táplálkozást folytat, azonban nem csak ő, hanem közel 2...

Sós rúd – egészségesen és gyorsan

Nagyon szeretjük a sós ropogtatni valót. Így öröm volt, hogy egy újabb sós rúd variációt sikerült kifejlesztenem, ráadásul finom, egészséges...