magdireceptek

Vegán croissant

A croissant nagy kedvence a gyermekeknek, ezért nagyon megörültem, amikor az egyik kedvenc vegán séfem, Kovács Zoltán vegán croissant receptet osztott meg Youtube csatornáján.

Hozzávalók 8-10 db-hoz:

35 dkg liszt-(tönköly vagy királybúza)

1 ek sikérpor (elhagyható)

25 dkg margarin

15 dkg víz

3 dkg barnacukor

1,5 dkg élesztő

8 g só

Elkészítés:

Az elkészítést – mivel nehéz lenne leírni – megosztom inkább itt, így mindenki jobba jár 😉 :

Ezeket olvastad már?

Trikolor bagett

Ez a bagett teljes mértékben Nagy Zsuzsa receptje, aki a szakácskönyvekben volt szerző-és szerkesztőtársam. Mivel mára éppen aktuális, felteszem a...

Kurkumás rizs

  Nagyon finom egytálétel, érdemes kipróbálni.  Hozzávalók: 1 kaliforniai paprika 10 dkg zöldborsó 3 szem koktélparadicsom 1/2 üveg fekete olívabogyó...

Csicsókás fokhagymakrémleves

Igazi betegség-űző leves. Hozzávalók: Hozzávalók: 4 db közepes csicsóka 2 fej fokhagyma 1 kisebb vöröshagyma 10 dkg kesudió víz (amennyit...