magdireceptek

Vegán citromos pite

Nagyon-nagyon ütős sütemény…

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
15 dkg nyírfacukor
2 tk. foszfátmentes sütőpor
2 tk vaníliapor
1-1.5 dl buborékos ásványvíz
2 bio citrom leve és héja
5 ek. olaj 

1 csomag vaníliapuding
4 dl rizstej 
5 ek. nyírfacukor

3 dl rizshabkrém, felverve

Elkészítés:

A tészta alapanyagait -előbb a szárazakat, majd a folyékonyakat- összekeverjük. Olajozott, lisztezett őzgerinc formába vagy kenyérformába öntjük. Rákanalazzuk az előzetesen hagyományos módon elkészített vaníliapudingot is, egyenletesen elkenve-elosztva azt. Ekkor felverjük a rizshabkrémet, és ezt is a tetejére halmozzuk, dekor-vonalakat húzva rajta. 180 fokon, kb. 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Répás-kókuszos sütemény :)

Már régóta szerettem volna kipróbálni a répatortát-csak nem tortaalakban. Pénteken eljött az ideje. És furcsa párosítást találtam ki 🙂 Teljesen...

Vegán ribizlis-vaníliás szelet

Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében...