magdireceptek

Tepsiben sült tofus-újhagymás tócsni

Nagyon-nagyon finom feltét volt a mai zöldbabfőzelékre.

Hozzávalók:

3 nagyobb krumpli
1/2 csomag füstölt tofu
kb. 3 ek. liszt 
2 ek. lenmagpehely

újhagyma
1-2 ek. kókuszolaj/ hidegen sajtol napraforgóolaj

Elkészítés:

A krumplit és a tofut lereszeljük. Majd besózzuk. Ezáltal kevés levet enged, amely éppen tökéletes lesz a lenmag számára, amely vízben oldva összefogja az ételeinket (tojás helyett remekül használható). Ezután belevágjuk a zöldhagymát, hozzákeverjük a lisztet, és pár perc várakozás után kisebb kupacokat formálunk. Ezeket kókuszolajjal/vagy olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük. Közepes lángon, kb. 40 perc alatt, egyszer megfordítva kisütjük.  Ebből az adagból 17 db lesz.

Ezeket olvastad már?

Csicsókás póréhagymás tofus fasírt

vega_pokemontrainer4000

  Ma ez a fasírt készült. Hozzávalók 1/2 kg répa1/2 szál póréhagyma1/2 tofu1/2 zeller3 gumó csicsókaegy marék darált diómorzsateljes kiőrlésű...

Diós-almás papucs

vega_pokemontrainer4000

Ez csak a fele…:) Ma este férjem kollégáival tart megbeszélést nálunk. Erre az alkalomra még hajnalban sült ez a diós...