magdireceptek

Tepsiben sült tofus-újhagymás tócsni

Nagyon-nagyon finom feltét volt a mai zöldbabfőzelékre.

Hozzávalók:

3 nagyobb krumpli
1/2 csomag füstölt tofu
kb. 3 ek. liszt 
2 ek. lenmagpehely

újhagyma
1-2 ek. kókuszolaj/ hidegen sajtol napraforgóolaj

Elkészítés:

A krumplit és a tofut lereszeljük. Majd besózzuk. Ezáltal kevés levet enged, amely éppen tökéletes lesz a lenmag számára, amely vízben oldva összefogja az ételeinket (tojás helyett remekül használható). Ezután belevágjuk a zöldhagymát, hozzákeverjük a lisztet, és pár perc várakozás után kisebb kupacokat formálunk. Ezeket kókuszolajjal/vagy olajjal vékonyan kikent tepsibe tesszük. Közepes lángon, kb. 40 perc alatt, egyszer megfordítva kisütjük.  Ebből az adagból 17 db lesz.

Ezeket olvastad már?

Karácsonyi citromkrémes gofri (vegán)

Nagyon finom, próbáljátok ki, hiszen gyors, mutatós és olcsó édesség. Ne feledjétek, hogy karácsonykor is érdemes a fehér cukor helyett...

Pizza padlizsánnal és bazsalikom-pesto-val

Szinte bármit tehetünk a vega pizzánk tetejére: bármilyen zöldség, grillezett zöldség, gomba, tofu, virsli, gabonakolbász, növényi felvágott kerülhet az alap...

Máktejes gabonakávé :)

Napok óta mákot ennék, és épp tegnap este Nóránál  olvastam a máktejről. Úgy megörültem, hogy ma ezzel indítottuk a napot. 🙂 ...