magdireceptek

Sárgarépás, füstölt tofus kölespástétom

Tegnap készítettem azt a pástétomot, mi nagyon szeretjük. 

Hozzávalók:

25 dkg köles
2 közepes sárgarépa
10 dkg füstölt tofu
2-3 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek. sörélesztőpehely
só, köménymag, pirospaprika

Elkészítés:

A kölest a meghámozott és feldarabolt sárgarépával együtt megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és vízen megpároljuk. Majd hozzákeverjük a répás köleshez, amelyet pirospaprikával színezünk és fűszerekkel ízesítünk. Belekockázzuk a tofut, fokhagymát és botmixerrel óvatosan homogénné varázsoljuk. A végén olívaolajat és sörélesztőpelyhet keverünk hozzá. Kicsit állni hagyjuk. Nagyon finom pástétomnak, melegszendvicsnek, de akár tölteléknek is (pl. gombába).

Ezeket olvastad már?

Betegség és programajánló

Ma pesto-s tésztával töltött gomba lett volna az ebéd (mivel tegnap kaptam 200Ft/kg-ért gyönyörű gombát, ill. még pesto is maradt),...

Rizs – ahogy a gyerekek szeretik

Nálunk a natúr, főtt rizs és mellé egy rántott zöldség nem tartozik a kedvenc ételek közé – a gyerekeknél. A...

Rebarbarás muffin

Viszonylag ritka élelmiszer a rebarbara, kevésszer fordul elő a piacokon. Pedig én nagyon szeretem. Amíg Vácon laktunk, a közelünkben lakott...