magdireceptek

Sárgarépás, füstölt tofus kölespástétom

Tegnap készítettem azt a pástétomot, mi nagyon szeretjük. 

Hozzávalók:

25 dkg köles
2 közepes sárgarépa
10 dkg füstölt tofu
2-3 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek. sörélesztőpehely
só, köménymag, pirospaprika

Elkészítés:

A kölest a meghámozott és feldarabolt sárgarépával együtt megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és vízen megpároljuk. Majd hozzákeverjük a répás köleshez, amelyet pirospaprikával színezünk és fűszerekkel ízesítünk. Belekockázzuk a tofut, fokhagymát és botmixerrel óvatosan homogénné varázsoljuk. A végén olívaolajat és sörélesztőpelyhet keverünk hozzá. Kicsit állni hagyjuk. Nagyon finom pástétomnak, melegszendvicsnek, de akár tölteléknek is (pl. gombába).

Ezeket olvastad már?

Vegán karobos minikuglófok

Nagyon gyorsan elkészülő, formás édesség. Hozzávalók: 12 dkg finomliszt13 dkg teljes őrlésű liszt 2,5 dl Alpro rizstej 10 dkg nyírfacukor1-1,5...

Magos tönkölyvekni

Nagyon finom, tartalmas kenyeret sütöttem tegnap este. Hozzávalók: 2 bögre barna tönkölyliszt2 bögre finomliszt2 ek. extra szűz olívaolaj  2,5 dk...

Mézes almás pite (vegán)

Ez a piterecept úgy alakult, hogy elfogyott itthon a nyírfacukor (nov. 1-én), mézünk pedig volt itthon, így azzal pótoltam. Hozzávalók:...