magdireceptek

Sárgarépás, füstölt tofus kölespástétom

Tegnap készítettem azt a pástétomot, mi nagyon szeretjük. 

Hozzávalók:

25 dkg köles
2 közepes sárgarépa
10 dkg füstölt tofu
2-3 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek. sörélesztőpehely
só, köménymag, pirospaprika

Elkészítés:

A kölest a meghámozott és feldarabolt sárgarépával együtt megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és vízen megpároljuk. Majd hozzákeverjük a répás köleshez, amelyet pirospaprikával színezünk és fűszerekkel ízesítünk. Belekockázzuk a tofut, fokhagymát és botmixerrel óvatosan homogénné varázsoljuk. A végén olívaolajat és sörélesztőpelyhet keverünk hozzá. Kicsit állni hagyjuk. Nagyon finom pástétomnak, melegszendvicsnek, de akár tölteléknek is (pl. gombába).

Ezeket olvastad már?

Afrikai sült kukorica

Régebben, az Afrikáért Alapítványnál dolgozva kétszer éltem rövidebb ideig Afrikában. Első afrikai utamon ettem főtt-sült kukoricát. Igaz, ott maniókalevélben sütötték...

Búzahússal töltött kelkáposzta

Igazi laktató téli ételkülönlegesség! Hozzávalók:1 kg kelkáposzta1/2 kg vöröshagyma2 ek. pirospaprika4-5 gerezd fokhagyma2 kanál paradicsomlé1 ek. paprikakrém (csípős)himalaya só ízlés...