magdireceptek

Vegán amerikai káposztasaláta

Egy-két hónapja kedves ismerőseinknél jártunk vendégségben és nagyon finom pitát ettünk, rizstejszínből készült vegán majonézzel locsoltuk meg benne a falafel golyókat. Most zabtejszínnel készítettem el, mivel ez volt itthon. De azóta legalább hetente el kell készítenem ezt a majonézt, mindenfélével esszük.
A fotó Az ősz ízeibe készült. 
Hozzávalók:

6 dl zabtejszín 
5-6 tk. mustár
1-2 ek. citromlé
2 tk.só
2tk. fokhagymapor
 —
1 kisebb fej káposzta
2 közepes sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
só-ízlés szerint
őrölt kömény-ízlés szerint
 
Elkészítés:
Az öntet adagját tetszés szerint, arányosan csökkentve finom tartárt készíthetünk rántott zöldségek mellé. De tepsiben sült krumplihoz is kiváló öntet. 
A káposztát megmossuk, külső leveleit leszedjük, majd legyaluljuk. A répát meghámozzuk és hozzáreszeljük a káposztához. A hagymát vékony csíkokra vágva adjuk hozzá. Besózzuk és 10 percig állni hagyjuk, ez idő alatt elkészítjük az öntetet: egy tálban minden hozzávalót elkeverünk. Igazán majonéz ízű finom szósz lesz az eredmény. A káposztát egy tálba kicsavarjuk, és ráöntjük az öntetet. 10-15 percet állni hagyjuk, majd tálaljuk:-)

Ezeket olvastad már?

Csicseriborsó saláta

Ez a recept egy kis előzetes Az ősz ízei szakácskönyvből – hasonló recept lesz benne olvasható. Gyorsan elkészül, egészséges és...

Sós mogyorópástétom

Múlt héten férjem egyik munkatársánál, barátjánál járt megbeszélésen, és hozott egy kis kóstolót egy ehhez hasonló pástétomból, ami eszembe juttatta,...

Tavaszi répasaláta

Az utóbbi hetekben sok salátát eszünk, hiszen itt a sok tavaszi zöldség -valami már a kertből!:-) Ez a saláta  önmagában...